Kreativ lösning?

Idag körde det ihop sig och vem är förvånad? Jag har levt lite på gränsen ett tag nu med lite för lite sömn, ambitioner att cykla och Peter som har bokslut och rejält med övertid även röda dagar. Jag har tagit 40 min arbetstidsförkortning/dag dessa första arbetsdagar fast jag har fått Julia och Katarina till att hämta Malin varsin dag (Julia hämtade med cykel, ramade Malin hem på isgatorna utan hjälm, så jag vet inte om det var så bra hjälp ändå?).

Idag kom jag hem strax efter 17 och en halvtimme senare skulle jag skjusta Kata till träning. Hon hade ätit, och Malin som tittade på Bolibompa på datorn fick ett äpple och en smörgås medan jag bytte om från cykelkläder, satte på en tvätt och kastade i mig en bit ost. Julia sa att hon kunde vänta med att äta och så skulle alla utom Kata titta in hos mina föräldrar som just kommit från Ecuador när vi släppt Katarina på träningen. 

Mor och Far hade mycket att berätta, och så bjöd de på kaffe och lite godis och nu visade det sig att Julia var jättehungrig (men ville smart nog inte mätta sig på godis) när tiden började bli knapp att fixa middag innan Kata skulle hämtas igen. Jag undrade om jag skulle hinna hem och steka en omelett till henne... men kom på en bättre idé!

Jag skjutsade Malin och Julia till Vespa (gourmetpizzerian på Limhamn som Julia gillar) och lät dem beställa en pizza (Malin behövde bara en smal strimla). Sen fick de sitta där och vänta och äta pizzan medan jag hämtade Katarina. Pizzabagaren kunde också fixa en glutenfri pastarätt, så jag beställde en sådan med avhämtning på tillbakavägen. Nu var det lite kö på pizzerian och en ensam kille som bakade pizzor, svarade i telefon, kokte pasta, tog betalt om vartannat så det var inte fullt så snabbt och smidigt som jag hade hoppats. Men på Vespa får man en glass på köpet till pizzan och det fick Kata och Malin med sig hem (Julia kan inte äta choklad så hon stod över).

Medan jag var ute på bilturnén växlade jag några ord med Peter som fått några knäckebröd till middag under övertidsarbetet. Han verkade lite avundsjuk på Vespa... han ska för övrigt på hockey i Trelleborg direkt efter jobbet och väntas hem strax innan midnatt. En till som tänjer på gränserna alltså.

Nu är Malin lagd och jag undrar om jag kan få en kopp kaffe i mitt eget lugna sällskap? 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jojomen, så var julfriden över och levnadskonstnärerna=slåknutpåsigföräldrarna måste ta över igen. Bra jobbat! Jag älskar omelett och det var länge sedan jag åt det. Tack för tipset!

2011-01-05 @ 09:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0