Dagens första utmaning

Eftersom jag stupade i säng vid halv elva igår, vaknade jag redan lite efter 7 i morse. Försökte ligga kvar och vara tyst men till slut gav jag mig och steg upp.

Jag ska resa bort med övernattning idag och ville vara lite effektiv. Ett av de stående helginslagen är tvätt och vikning av tvätt. Så jag startade första maskinen för att hinna få den upphängd innan jag sticker. Hade precis tryckt på Start när jag såg Malins otroligt leriga jacka framför mig. Den måste ju i! När vi köpte tvättmaskinen gjorde försäljerskan stor sak av att man kunde pausa och kasta in tvätt i efterhand, och jag har provat några gånger men aldrig lyckats. Men idag tänkte jag inte ge mig! Tryckte på Paus och som vanligt började displayen blinka och luckan gick inte att öppna. Då tänkte jag att man kanske måste använda de två knappar som tillsammans pekar på ett litet upplåst lås - sagt och gjort och samma symbol dök upp i displayen. Efter en stund knäpptes luckans lås upp och jag kunde stoppa in jackan - mycket nöjd!

Men sen började det! Det gick inte att trycka på Start igen, jo trycka gick ju, men inget hände mer än att det där lilla låset i displayen började blinka. Jag förstod då att det låset kanske inte hade med luckan att göra utan nog var ett knapplås. Suck! Det normala skulle ju vara att man deaktiverar på samma sätt som man akitverar men det gick inte. Jag testade även alla andra snabba/ihållande knappkombinationer jag kunde komma på, samt stängde av och på maskinen. Men låset fanns kvar.

Leta manualer, då. Sökte på Electrolux sajt - men man måste uppge rätt produktkod som finns på maskinens baksida - suck - orkade inte masa ut maskinen. Sökte lite random på Internet och sen kom Peter och började leta i lådan där vi hade pappersmanualer. Han hade ganska dålig framgång för han letade efter en Whirlpoolmanual och tvättmaskinen är Electrolux. Till slut lyckade jag söka på rätt sökord "Barnlås+Electrolux" och fann länk till en iofs annan tvättmaskinsmodell men med samma funktion! Bingo!

Det var naturligtvis samma knappkombination som jag hade aktiverat med, bara att jag inte tryckt tillräckligt länge (mer än 6 sekunder). Får se det som att jag har ett barns otålighet när det gäller att trycka på knappar för barnlåset fungerade alltså även på mig.

Nu: i badet! Sista badprodukten från Londonresan ska användas - passar på när jag får ostört bad. Peter är med Malin på skridskoskolan och tonåringarna sover.


Kommentarer
Postat av: Ingrid

BRA jobbat! Det är alltid i de där stressiga situationerna man lär sig något nytt! Just då är det kaos, men nu kan du ha nytta av det för all framtid. Min mamma envisas med att ha en toppmatad tvättmaskin, just av anledningen att man med den lätt kan stoppa mitt i och lägga i ny tvätt. Ska tala om för henne att det argumentet inte håller längre, ha ha.

Dags att åka till London och fylla på förrådet då :) ! Trevlig utflykt med övernattning!!!

2011-01-23 @ 01:54:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0