Moderna Museet

Monogram

Ikväll var det LC och ett guidat besök på Moderna Museet i Malmö stod på agendan. Nyckelordet i föregående mening: guidat!

Utan guide hade man varit än mer förundrad än man ändå var...

Jag såg 60-talsutställningen när den var alldeles nyöppnad för ett år sedan, utan riktig guidning, och det var roligt att nu få lite mer kött på benen. Tydligen är Geten (som egentligen heter Monogram) den verkliga dyrgripen, och vår guide berättade intressant både om den och mycket annat.

Mest gav det mig personligen att guiden presenterade Lena Svedbergs groteska verk Konsumentkvinnan som jag nästan inte mäktade med att titta på sist jag var där.

Hon tipsade också om filmen om Lena Svedberg av vännen Carl Johan de Geer:


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Den Geten känner t o m jag till! Står den där nu? Var fanns den tidigare? Var det inte på ett museum i Sthm? Jag är HELT enig! GUIDNING är grejen, ger inte dubbelt så mycket, det ger 100 gånger mer. Ibland kan man ju dock undra om konst ska behöva vara SÅ svårtillgänglig att man inte kan fatta något själv...

2011-02-11 @ 11:09:11
Postat av: Karin Själv

Jodå, geten hör hemma på Moderna Museet i Stockholm och ska tillbaka dit snart igen när en ny utställning ska visas i Malmö (tidiga 1900-talskonstnärer, tror jag)

2011-02-11 @ 12:18:45
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0