MatrevolutionenDen här boken fick jag av Victoria, när den nätt och jämnt hunnit lämna tryckpressarna! Så roligt med en överraskning! Jag hade läst om den innan, och är ju redan frälst - så mycket roligare att äta ägg, bacon, kött, ost än Lätta och minimjölk, och jag mår bättre. Trots allt fett jag äter under de sista två åren har jag inte blivit fetare. Är övertygad att om jag bara hade följt kostråden lite mer noga hade jag blivit smalare (lite smalare har jag faktiskt blivit också, om jag ska vara rättvis). Men nog om mig - till boken!

Tyvärr måste jag säga att jag är lite besviken, i vanlig ordning en följd av högt ställda förväntningar... jag gillar varken tonen eller upplägget. Tidvis är det en nästan vetenskaplig skrift, med mycket referenser till undersökningar och fotnoter på nästan varje sida, men tidvis är Kostdoktorn rabiat på ett helt onödigt vis, som gör att jag tappar förtroendet för honom. Man måste inte förkasta allt som framkommit som inte exakt påvisar ens egen tes. Jag märkte att jag skummade det torftiga och retade mig på det pratiga, men jag hade stor behållning av berättelserna om människor som fått ett nytt liv med LCHF. Intressantast är det att läsa om diabetiker som kan skära ner på mediciner och mår så mycket bättre. Sista avsnittet med handfasta råd är tänkvärda.

Det är en bok som jag är glad att jag fått läsa - jag önskar bara att Andreas Eenfeldt valt ett annat sätt att kommunicera sitt viktiga budskap! Och det gör han förresten också, med den äran, på kostdokton.se.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Håller med. Det är lite väl nedlåtande ibland, och lite väl många..."men vi som har sett ljuset vet ju hur allt ska vara och de andra vet inget". Konstigt, för när man läser på bloggen eller i intervjuer så säger han alltid klokt att det inte är så lätt att ändra sig, i de andra professorernas försvar. Han är inte heller så rabiat som många andra. Jag tycker ändå den är bra, som förklarar lite mer vetenskapligt hur det kunde bli så fel. Jag vet inte om du har hittat Kostvägen? www.kostvagen.se. Henne gillar jag, precis rätt inställning och nivå på saker och ting, och en hel del schyssta recept.

2011-02-01 @ 21:52:38
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Det där ska jag inte läsa, blir helt tossig på det och tänker även utifrån mitt jobbperspektiv.

2011-02-02 @ 20:10:31
Postat av: Karin Själv

Victoria, skönt att du håller med! Jag var rädd att du skulle bli besviken att jag ändå är lite kritisk mot boken. Men mitt totalbetyg på boken blev ändå 4. Hade hoppats på en stark femma :-) Hade inte upptäckt Kostvägen som verkar toppen!Ingrid, med ditt jobb borde du väl vara jätteintresserad av att läsa om LCHF? Jag har hört att försäljningen av lightprodukter störtdykt, medan smör och grädde säljer som aldrig förr.

2011-02-02 @ 22:43:23
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0