Kängor!

Trots att, eller just för att, jag har jobbat i skoaffär trodde jag att jag stod över att gå och längta efter ett visst par skor... särskilt som det inte var ett par flärdfulla pumps utan ett par underbart varma, goa, vattentäta kängor som hägrade.

My darlings

Såhär gick det till:

När det var som allra kallast och hopplösast och både Julia och Katarina gick i kalla och/eller håliga skor (Kata gick med sina 50-kronors "Uggs" från Primark i London med ett stort hål i sidan), gjorde Peter och jag något som vi tar till när det är bråttom och vi inte orkar med argumentation... vi köpte först ett par kängor i textil (ganska billiga, men varma och vattentäta) som vi tog hem, och hör och häpna tyckte både Julia och Kata att de var OK. Dock passade de inte alls Kata, men Julia fick ner sina fötter i dem. OK, en klar då!

Vi jagade vidare och fann ett par fina och dyra Timberlandkängor på Stadium. De verkade utmärkta, och trots att jag normalt anser att Timberland inte passar till min fot (fast jag har ändå haft flera par av deras kängor - gick att komma över riktigt billigt på skoaffärstiden) satt den här perfekt på mig, så jag tänkte, att funkar de inte för Kata, tar jag dem. Något oväntat gillade Kata dem skarpt (kanske bara för att de varit så dyra - 1300 kr?). Men vissa dagar när jag skulle ut och pulsa i snön och Kata latade sig hemma lånade jag kängorna och blev mer och mer förtjust i dem. Goretex-fodrade och mjuka och sköna; rätt snygga också för att vara grova kängor. Det var bra grepp i sulan och lite fjädring när man gick i dem.

Det dröjde bara någon vecka innan jag insåg att jag ville ha ett par likadana trots priset (mina senaste vinterkängor (svarta klassiska Timberlandkängor) är 15 år gamla så årspriset blir ändå OK!). Så jag började leta i olika Stadiumbutiker, i Timberlandbutiken i Hansa etc, ringde till Stadium, men noll napp. Accepterade mitt öde men tänkte att kanske kanske kommer de tillbaka nästa år.

Så idag, står med Malin på simskolan och får henne att duscha innan det är dags att simma, ringer mobilen i fickan. Peter säger: Du, de där kängorna, de finns på Stadium nu för 700 kr. Ville du ha ett par eller? Om jag ville! Så nu har jag ett alldeles eget par - hoppas att jag inte får anledning att ta på dem i år för nu vill jag ha vår! Återstår bara att märka dem så att inte Kata råkar ta dessa i nyskick!

Så, är löjligt lycklig över något rent materiellt!


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Har nu inte större laster än då här, kan du vara lugn!!! Skor är ju jätteviktigt!

Malin köpte ett par fuskuggs på Primark LÅNGT efter Kata och de är i soptunnan för länge sedan, ha ha. Ingen vidare kvalité där nej.

Dessa såg superfina och sköna ut!!

2011-02-07 @ 11:47:19
Postat av: Karin Själv

Kan tillägga att Kata gick med sina fuskUggs idag... lär bli lite vått om fötterna!

2011-02-07 @ 11:55:06
Postat av: fru C

Skobegär är inget att skoja om. Jag körde Halmstad t/r för att köpa ett par stövlar i höstas. Jag brukar skylla min galenskap på att jag har stl 35.

2011-02-07 @ 18:54:28
Postat av: Kitty

Förstår du nu hur jag känner efter varje shoppingtur? ;)

2011-02-08 @ 13:28:24
URL: http://bykitty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0