Jakten på lyckan

I kväll såg jag Jakten på lyckan - ett perfekt halvtimmes program med en perfekt gäst - Mark Levengood. Programmet gav ett bra perspektiv på lycka, och jag gillade särskilt att få se Bengt Brülde från Moraltestet i P3. Intressantast var det han sa om att den viktigaste lyckofaktorn var psyket - viktigare än relationer och omvärldsfaktorer.

Jag gjorde såklart lyckotestet (Ingrid, klicka på länken ovan om du vill göra det) och kom upp i 59%. Jag tycker nog att jag är lite lyckligare än så! Men undrar, skulle man då skatta sig lyckligare än sin omgivning för att få högre poäng? Och jag ska erkänna att jag ju inte klickade i allra högsta poäng på min egen lyckostatus - någon förbättringspotential måste ju finnas!

Det var också kul att se inslaget om skrattyoga, som jag testat med LC. Det var lite absurdt men ändå välgörande!

Hur lyckliga är ni läsare, i procent? Vet ni inte det redan, kan ni ju göra testet!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Spännande! Nu är det lite sent men imorgon sa jag läsa noga vad du skrivit och göra testet! Natti.

2011-02-02 @ 00:52:38
Postat av: Ingrid

TACK för att du är tankeläsare och tydligt talade om hur jag skulle göra för att komma till testet, så slapp du den förvirrade frågan :) . Jag är 67% lycklig, men det här testet var ett av de sämre jag gjort! Det var helt orimliga frågor, som var likadana allihop och det var inget genomskådande. De kunde lika gärna sagt: På en skala 1-100, hur lyckligt är du? Då hade jag svarat.........85% . Programmet som sådant gillar jag däremot!

2011-02-02 @ 20:16:12
Postat av: Karin Själv

Jag håller med; knäppt test! Och programmet - jag tyckte att det var till 25% toppenbra, till 50% helt OK och till 25% tramsigt... men tittar nog igen om jag kommer ihåg det. En halvtimme är verligen ett underskattat format!

2011-02-02 @ 22:45:31
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Håller med om knäppt test. 92%. Men jag vet ju att jag:

1. Har en exceptionellt bra förträngningsförmåga. Då har man lätt att glömma sina problem. Förkyld? Äh, det gäller inte mig! Det här snoret som håller på att kväva mig är bara nåt tillfälligt. Inget att bry sig om. Som vildvittrorna skulle sagt: Syns inte! Finns inte!

2. Har också psykologutlåtande på att jag "lever i möjligheternas värld". I den världen finns bara faktiska omständigheter (intet att göra ngt åt) och möjligheter (problem som går att lösa om man vill). Där kan jag lalla runt hur naivt som helst.

Men om man har intyg på ngt och dessutom från någon som har lång utbildning, då måste det väl vara sant?De dagar när jag gråter är jag förstås ngn annanstans...

2011-02-03 @ 20:54:43
Postat av: Karin Själv

Det förvånar mig inte, Ulrika, att du prickade 92%! Möjligheternas värld verkar vara ett väldigt trevligt ställe. Måste man röka brass för att komma dit eller räcker det med rödvin?Undrar om du är Hund (på kinesiska), för du är väl 70:a? I så fall lyder årets horoskop: "Försök att inte sluka allt du hittar på gatan. Du skulle inte dö av en sallad (tvärtom faktiskt). Det är ett bra hundår för studier eller att lära sig investera. I övrigt är allt stabilt i kojan. Karriär:3. Hälsa:2. Kärlek:4."Ett lyckoår, tror jag!Kopierat från pappers-SDS, där Ola Wong skurit ner en Fengshuimästares förutspåelser. Mitt eget horoskop vågar jag inte yppa!

2011-02-03 @ 21:46:06
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Usch.

Studier: Jag tränar engelska för dumma just nu. Rätt.Lära sig investera? Borde verkligen behövas. Den där enorma ekonomibyggnaden/sparbössan/helvetshålet i Mellbystrand borde vara en läxa som heter duga. Kanske lär jag mig att tänka först och kanske också låta bli att agera. Behovet finns så: RättDet kanske är det som menas med salladen också. Behöver inte tacka ja till allt. Undrar om den måste vara närodlad?Kärlek är ju bra. Selma sa så sent som i morse att -Mamma, jag tycker så väldigt mycket om dig. (Naw... som de större barnen säger).

Under middagen sa hon iofs nåt om att när man var gift skulle man pussas (bra) men bara en gång i veckan (ehhhh) utom ibland (oklart när det var).Hälsa. Hmmm 2 är ju rätt uselt. Kasst kolesterol, reumatism och massa exsem i hårbotten. Men 2 kan ju inte innebära att man dör? Det är ju bra!Karriär: 3. Det är ju iaf lite mittemellan. Då kanske jag kan få ha kvar jobbet ett tag till. Bra, för det behövs för att hålla näringslivet i Mellbystrand vid liv.Vov vov!

2011-02-04 @ 02:09:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0