Dödligt villospårTrots att Nora Roberts är en av de mest produktiva författarna tror jag inte att jag läst något av henne förut. Men nu fick jag Dödligt villospår som välkomstgåva av Bonniers bokklubb och en tid senare läste jag ett intressant inlägg om Nora Roberts på författaren Kim M. Kimselius blogg och så kom bokklubbens tidning med ett reportage om henne. Jag kände tydligt att tiden var inne! Jag får säga att jag tyckte mycket bättre om den här boken än den jag fick samtidigt, av Ranelid.

Jag hade känt mig lite trög på läsning på sistone och då brukar bästa medicinen vara en lättsmält bladvändare. Fullträff! Riktigt spännande och intressanta personer, men knappast stor litteratur. Men jag är inte snobbig på det viset, vad gäller läsning är jag snarast allätare. Man fick lära sig massor om vilda djur och om att sköta en djurpark och det var mycket kärlek mellan spänningsstunderna. Lite förutsägbar, men väldigt trevligt tidsfördriv. Kapitlen slutade ofta som cliff hangers, t ex efter en av huvudpersonernas många kärleksgräl:

"Regnet avtar. Det ska bli klart väder i morgon. Vi får reda ut saker och ting i morgon. I dagsljus. " Men med dagsljuset kom döden.

Då kan man väl inte precis lägga boken ifrån sig?

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag tror inte heller jag läst något av henne. Tror att hon skulle passa perfekt att lyssna på i bilen... Måste kolla om vårt bibliotek hemma har några CD-böcker av henne.

2011-02-13 @ 01:41:39
Postat av: Boktokig

Vad intressant att du inte gillar Feel-good böcker. Har det alltid varit så? Tappar du intresset direkt som du läser en sådan bok, om du nu plockar upp en sådan bok?

2011-02-13 @ 12:58:54
URL: http://boktokig.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Bra idé Ingrid!

Ja, Boktokig, det tar ingen lång stund att inse att man har satt tänderna i en Feel good-bok! Det känns ungefär som när man ätit en stor skål söt glass med ännu sötare kolasås på, toppat med några maränger. Sötsliskigt, helt enkelt! Fram med 70%-ig choklad och lite ångest, tack, i alla fall för mina romangestalter! Själv håller jag mig till chokladen, en dubbel espresso och odramatisk vardag om jag får välja...

2011-02-13 @ 21:47:19
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0