Stjärnöga och Tomten

Då jag vanligtvis är för absurda och moderna böcker som kvällsläsning för barnen (numera endast Malin), brukar jag kompensera under december och läsa klassiker.

Igår var det Stjärnöga av Zacharias Topelius, skriven 1873, och trots det krångliga språket blev Malin fänglsad och intresserad.

I kväll slog jag på stort och läste först några verser ur Tomten, sedan En julpredikan till salu av Henrik Wranér (också från slutet av 1800-talet), och till sist sjöng jag alla verserna i Tomtarnas julnatt. Malin gjorde alla rörelserna till uppe från sin loftsäng.

Här kan ni själva njuta av Tomten i finlandssvensk uppläsning!Nu går jag på ledighet; ska bara gästspela den 27, men annars ska jag bara njuta och koppla av fram till den 4 januari! Lite pyssel finns förstås... i morgon mandelmusslebak med Mor, och så har jag klippt ut delar till ett mycket avancerat pepparkakshusbygge... sånt man hinner med när man skippar att laga julmat.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vilken bra idé att läsa klassiker i dec!!!

Här har vi också läst en blandad kompott. Lång hemresa med bil gjorde att vi hann avsluta TJOCKA Bläckhjärta och nu kan ge oss på Tjuvarnas marknad som vi fick låna av dig. Annars har familjemedlemmarna läst Johanna Lindbäcks tonårsböcker, Lagerlöfs Löwensköldska ringen, lite engelska böcker, några nya deckarserier för barnen samt Hemligheten på Crampton Rock. Inte mycket klassiskt över det...

2011-12-29 @ 00:52:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0