58 bitar senare...

Tänkte att vi skulle testa ett nytt pepparkakshus i år... i fjol var det pepparkaksrobotar istället och vi har en byggsats till Muminhuset som vi har gjort några gånger. Jag surfade runt och kollade lite, och fastnade hos Julälskarna med flera fina hus att välja på, riktningar att skriva ut, och många foton. Valet föll på en villa i italiensk stil (matchar julmaten och -sällskapet!) - själva kallar de den "En gammal kåk".

Jag önskar att jag kunde säga att barnen fick vara med och göra huset, men de fick de inte förrän jag kom till monteringsstadiet, då Kata var mycket behjälplig, men Malin portförbjuden.

Idag har vi dock dekorerat tillsammans! Det bråkades bara lite över färgval etc. Jag hörde på radion att ett hett tips var minimaränger, då de fastnar lätt och inte tynger ner eller glider av. Det är dem ni ser på toppen av tornet och på vissa takåsar.

Ett nylagat pepparkakshus


Andra sidan


Flygfoto

Malin räknar ner tills hon får plundra!

Kommentarer
Postat av: Victoria

Jag är djupt imponerad! Wow. Att mitt är så fult är såklart barnens fel. Och barn tycker spännande nog att det är jättefint.

2011-12-22 @ 14:49:20
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Lotta

Mycket tjusigt! Vi har redan kraschat de som mormor o morfar gjorde med tjejerna. Uppätna och kastade.Nästa år vill jag testa detta: http://www.youtube.com/watch?v=2xcRkk3URQA&feature=youtube_gdata_playerGillar inte hur det smälta sockret missfärgar kristyren efter ett tag. Och prova kan man ju alltid.God Jul! Tack för kortet.

2011-12-24 @ 00:03:34
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Jösses vilket bygge!!! Jag är SÅ impad!! Jättejättefint och måste varit väldigt kul att göra. Var köpte du minimarängerna? Vi köper några italienska i Motala på en liten butikskedja som bara finns där, men jag vet inte här nere... Vad fint ni skrivit om ni inte gjorde det förrän efter montering... måste varit svårt från sidan?!

2011-12-29 @ 00:59:16
Postat av: Karin Själv

Minimarängerna fanns på vanliga Malmborgs Limhamn, bland kakor och maränger. Men de är italienska :-)

2011-12-29 @ 16:46:54
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Ok, tack!Det är nog samma som de jag hittat i Motala.

2011-12-30 @ 20:25:33
Postat av: Boktokig

Wow! Vad fint!!!!!

2011-12-30 @ 23:09:53
URL: http://boktokig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0