YardenFlera har pratat om Yarden, och nu har jag läst den själv. Den ska rentav diskuteras i min bokklubb! Det var tunn, och på utsidan ganska oansenlig, men innehöll en skrämmande sannskildring av ett Malmö som levs alldeles intill min vardag, men på ett helt annat sätt. Jag har själv, många gånger, tittat ut över den oändliga mängden bilar, från ett fönster på gamla jobbet. Nu hade jag tittat på dem med helt andra känslor.

Jag tröttnade ganska snabbt på författarens hänvisningar till sitt eget skrivande, men tyckte att hans berättelser om de väldigt marginaliserade personerna som behandlas som livegna i Malmö Hamn var desto mer intressanta. Jag undrar om boken på något sätt påverkat arbetsförhållandena på Yarden?

Såhär skriver SvD om boken, och såhär skriver Bokhora.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter onekligen som en "måste läsa"-bok. Speciellt om man har någon som helst anknytning till Malmö. Hade inte hört talas om den, men recensionerna är också mycket intressanta!

2011-08-20 @ 20:24:14
Postat av: Li

Hej Karin, var inte jag som kommenterade om Yarden, men det skulle kunna ha varit jag. Jag blev lite nyfiken, även om jag inte är från Malmö från början så har jag ju ändå bott där i två år, har pluggat där plus jobbat i konståkningen i Malmö i sju säsonger. Tar gärna emot ett ex =)

2011-08-21 @ 00:00:17
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Det var jag som var den hemlige kommentatorn. :)

2011-08-24 @ 09:02:24
Postat av: Karin Själv

Sorry Ingrid, nu har jag redan lovat bort boken till Li :-) Nästa gång får du komma ihåg att underteckna!

2011-08-24 @ 22:15:13
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0