Att minnas när sommaren är långt borta

Sociala veckan har flutit på fint och det har varit trevligt med intensivt umgänge med kompisar.

Utan att jämföra trevligheten mellan olika events, och med dagens födelsedagsuppvaktning (Mor) kvar, måste jag nog ändå nämna gårdagen som något lite extra. Vi åkte till Österlen för att träffa Gunilla o Patrik från Sigtuna i deras sommarstuga nära Knäbäckshusen, och egentligen skulle vi övernatta, men Peter kände sig förkyld och ville hellre sova hemma. När vi kom dit, stack ett nytt bygge upp på tomten; en friggebod tänkte jag, lite konstigt eftersom de redan har ett gästhus... men det var en våtbastu (eller spaavdelning som vissa ville kalla det)!

Så på den här eftermiddagen och kvällen hann vi med att äta supergod bondsalladlunch till lunch, dricka drinkar på altanen, trava ner till havet (jag, Gunilla och barnen), bada i 20,5-gradigt vatten (trodde jag knappast kunde hända där!), äta middag (helt förberedd och lagad av männen), bada bastu, dricka kaffe.

Det var så himla skönt i bastun - bara ca 45-50 gr i bastun, men hela tiden matad med vatten, så det blev 100% luftfuktighet. Rutorna immade igen och allt var ljuvligt skönt fast det nätt och jämnt gick att andas. Mellan bastuomgångarna kunde man sitta i sköna stolar på trädäcket och bara höra lite sus i träden, och syrsor spela. Barnen höll sig undan, spelandes tv-spel eller något annat, vad vet jag?

Dock tog bastun lite grann andan och orken ur åtminstone mig, så jag sov gott i bilen hem medan Peter körde genom nattens regn, efter bästa förmåga undvikande att mangla för många grodor - den blöta asfalten var full av dem!

Nu återstår det bara att se, om bastun botade Peter från förkylningen!

Här har jag lånat några bilder av Katarina. Konstigt nog fotade hon inte bastuhuset, i bästa badhytts-/50-talsstil.

På väg till havet

Stranden - lite smalare än vanligt i år

Patriks marockanska hörna... med väggfasta bänkar med massor av färgglada kuddar i vackra material

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Så otroligt fint det verkar!!! Förstår att ni njöt. Håller med om att det var synd att ni inte förevigade bastun på bild.

2011-08-15 @ 00:00:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0