Misslyckad pendlingsdagIdag var det minsann ingen höjdare att åka tåg... inte hem i alla fall - först var det så blåsigt att man fick kämpa sig nerför från Ideon till Lund C - normalt sett bara åker man utan att trampa. Fullt med yra stundenter var i vägen dessutom. Lite avunsjuk är jag ändå på de där studenterna - varför läste jag aldrig i Lund?

Nåväl, hade varit på jobbet redan halv åtta, ätit snabb medhavd lunch (plus rester av fredagens nattamat), så jag var på perrongen kl 16:40. Kunde TA på tåget som rullade iväg. Suck. På perrong 1 - man måste då upp för en trappa och ner för en annan - skulle nästa tåg gå 16:45. Småsprang dit, bänkade mig och pustade lite. I högtalaren: "Alla som befinner sig på detta tåg måste genast gå av, då vi har problem med ett fotsteg." Meh, åter till perrong 2&3, nästa tåg kom fint 16.50. Rullade iväg som det skulle men fick pausa på Malmö C för att släppa fram ett annat tåg.

Så hemresan tog en timme (dörr till dörr) och jag hade inte med någon bok. Osmart. Hade testat att ta med en torr skjorta för att kunna cykla ohämmat Lund C-Ideon - det funkade bra, förutom att handväskan var full då. På hemfärden fick jag nytta av min värsta tantaccesoir - en tunn kasse av tyg som jag har i handväskan "för säkerhets skull" - har aldrig använt den förut, men idag fraktade jag hem 6 champagneglas (invirade i 2 kökshanddukar förstås) i den (hade bjudit några favvokollegor på ett glas innan jobbfesten i fredags). Var jag rätt nöjd med! Tur att jag har min lilla smart phone och kan läsa (privata) mejl åtminstone, ja, läste jobbmejlen också faktiskt.

Sen har jag roat mig med att laga middag, både för idag (falukorv) och för i morgon (tacopaj) tillsammans med Katarina. Tisdagar är vår stressiga dag, så då ska maten helst vara klar i förväg. Jag hade tänkt cykla ToR Lund i morgon men det stormar för mycket för det.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Uj, vad duktig du är som lagat mat i förväg. Här var det helgdag igår och det låter som om det hade varit bäst med en sådan hos dig också :) . Inte dåligt att cykla med champagneglas! Tio minuters väntan på tåg var ändå inte så farligt. Tänker på när vi var i Chicago och väntade 1,5 timme på shuttle busen till vårt hotell (som inte dök upp). Det var vår första dag, HELA tidsomställningen i kroppen, kl var 23 på kvällen där och typ 6 på morgonen hemma, så alla ville SOVA. Blä! Fast en bok måste du alltid ha med dig!

Vad tycker ni om Matilda-boken?

Kram Ingrid.

2011-08-30 @ 11:28:22
Postat av: Boktokig

Det där med att precis missa tåget är så försmädligt!!!

2011-08-30 @ 17:43:13
URL: http://boktokig.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0