Kulturonsdag

Med ganska kort varsel kom min gulliga svägerska Maw på besök till Malmö (hon är egentligen i Amsterdam och hälsar på en vän) - annars bor hon i San Francisco. Maw är mycket intresserad av allt möjligt, men särskilt konst. Jag tog ledigt från jobbet (på sämsta tänkbara dag - vi hade en stor incheckning idag) och Maw, Mor och jag fick vårt lystmäte av konst!Vi började på Malmö Moderna Museum, som hade ett väldigt konstigt verk av Doris Salcedo - ett helt rum med parvis arrangerade bord med jord emellan - skulle föra tankarna till sorg och gravar.


Det fanns också några verk av Marcel Duchamp och andra modernister.

Det gick ganska snabbt, för museet är litet. Sen kollade vi av samtliga matstånd på Gustav Adolfs Torg (Malmöfestivalen) och till slut tog Mor Langos och jag och Maw sushi - vi avslutade med choklad från Malmö Chokladfabrik.


Efter det åkte vi till Malmöhus och kollade in en jättefin utställning med GAN, och slog även ett öga på Modet utan midja. Jättefina bägge två!


Tur att man får gäster ibland så att man tar del av kulturutbudet!

I kväll åt vi middag tillsammans igen - denna gång här hemma - igår var det kräftskiva hos Mor och Far.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vad kul med långväga besök och så bra att det är så ok att du kände att du kunde ta ledigt på jobbet. En riktigt trelig kulturdag och utan barn hinner man rätt mycket. Även om jag älskar sushi hade jag tagit langos, äter det bara på Malmöfestivalen och tycker det är SÅ gott. Nu var det LÄNGE sedan jag åt en sådan och jag blir riktigt avundsjuk.

Märkligt, nu har jag reklam för National trust här ovan i din blogg. Hmmm, de hittar en överallt!

2011-08-25 @ 09:19:34
Postat av: Boktokig

Vad kul att gå och titta på utställningar. Det har vi upptäckt i den här familjen också. Vi är aldrig så mycket och tittar på museum och liknande som när vi haft besök. Då får man äntligen tummen ur och ser allt möjligt kul!

2011-08-25 @ 22:24:53
URL: http://boktokig.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0