Trög, eller?

När jag skaffade nya datorn bestämde jag mig direkt för att lära mig att göra allt på Mac-vis. Nu är ju Macen så mycket trevligare och mer intuitiv, så det var inget jättedjärvt beslut.

Jag får ändå erkänna att jag t ex letar med cursorn nere till vänster när jag ska stänga av datorn, och tittar nere till höger när jag ska se vad klockan är, men undan för undan lär jag mig att komma rätt utan att tveka.

Nertill på skärmen finns alla program, och där har jag bara använt en bråkdel: Mail, Safari, Finder (utforskaren), Dashboard, iPhoto och adressboken. Jag har ju sett både iMovie, Photo Booth, iCal och GarageBand men inte hunnit lära känna dem. I mitt huvud var iCal kalkylatorn, fast den har jag ju i Dashboard...

Hur som, igår var jag på möte och tittade över axeln på kollegan som med sina mastodontfingrar försökte skriva något i sin kalender i sin iPhone, och då såg jag att han klickade på iCal för att öppna kalendern (såklart, hur trög är jag?). Lite disträ tänkte jag, undrar varför det står en 7:a på hans kalender; på min stod det väl en 3:a? Jag hör hur ni skrattar... Samma Karin som försökt få fram datumet bredvid klockan på skärmen, "det måste väl vara en tidsformatinställning?" fattade för en kvart sen att dagens datum går att avläsa på iCal-ikonen (är liksom mer van vid Windows statiska ikoner).


Idag är det minsann den 8 april, de ser man alldeles tydligt! Och dagen firas med en ny kategori här på bloggen. Jag har typ 100 inlägg i huvudet på det ämnet redan, men ska inte trötta er (just nu).

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Det är jättekul att läsa om dina exkursioner i nya datorvärlden :) ! Tala om hängiven! Trevlig dag och helg!

2011-04-08 @ 09:30:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0