Mattetävling

Ni vet alla att jag inte kan motstå en tävling... och jag har utarbetat en särskild strategi - jag tävlar helst när det antingen är begränsat med deltagare (som Skånemejeriers fina Vallåsendagar där typ 50 familjer vinner en skidkväll inkl allt + matlåda - har vi vunnit minst 2 ggr - ett begränsat upptagningsområde till rätt många vinster) eller om det krävs något lite extra för att vinna.

När nu Boktipset la ut en tävling med mattefrågor tänkte jag att chanserna måste vara goda - av alla dem som hänger där är nog endast en bråkdel intresserade av matte. Självklart tog jag Julia till hjälp som suckade och sa att det var jätteenkelt. Fast hon tycker egentligen bäst om mattetal där det bara är siffror och bokstäver och inte en massa text. Jag föredrar absolut läsetal, iaf när texten är kul som nedan! Vad säger ni?

1. Full och kåt kan du tänka dig att ligga med 95% av det motsatta könet. I nyktert tillstånd är motsvarande siffra 5%. Hur många kan du supa snygga i ett rum med 60 personer av det motsatta könet?

1. 54 personer
X. 52 personer
2. 60 personer

2. Rille tjuvfiskar 65 kräftor i Strömmen. Några av dessa kräftor går att sälja svart till krogen för 5 buck styck, resten är så pajjade av föroreningarna att man måste tossa dem. Han kan sälja 7 fler än han måste slänga. Hur mycket tjänar Rille på sin hobby?

1.150 kronor.
X.180 kronor.
2. Ingenting.

3. Tommy trippar på tre Batman och tror att han är Spindelmannen. Han skjuter ut spindelväv mot huset mittemot och hoppar från balkongen. Marken är nio meter ner och självklart finns där ingen spindelväv i Tommys handleder. Tommy slår i asfalten tre meter ut från balkongräcket. Hur många meter sträcker sig Tommys superhjältekarriär (förutsatt att han faller i en rät linje)?

1. 4,5 meter
X. 9,5 meter
2. 18 meter

4. Ge oss ditt bästa boktips till en skoltrött 15-åring med en motivation till varför han/hon ska läsa just denna.


Hm, ja, skulle kanske påpeka att de tävlande varnades för att de kunde ta anstöt. Frågorna kommer ur en av vinstböckerna - Östberga Komvux - brutalmatte för vuxna.

Jag rekommenderade Primtalens Ensamhet av Paolo Giardano "för det blir så uppenbart att alla är lika vilsna och lika coola i sin vilsenhet". De andra svaren får ni när ni tappert gissat i kommentarfältet!

Jo, visst vann jag! Förutom matteboken ska jag få "Blodets meridian" av Cormac Mc, "Norrlands svårmod" av Therese Söderlind och "Konsten att vara otrogen på Facebook" av Gunilla Bergensten, alla i pocket. Jag har ju redan innan berättat att jag är inne i ett jädrans bra stim just nu.

Förresten har jag vunnit en gång innan på Boktipset. Mer sånt!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

GRATTIS Karin! Vilken kul tävling!! Du lyckas verkligen med en kombination av tur och skicklighet, vinna ganska ofta. Jätteroligt!

2011-04-15 @ 10:14:40
Postat av: Boktokig

Grattis!!! vad roligt att du vann!

2011-04-15 @ 10:57:03
URL: http://boktokig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0