Hot or not?

Nu skriver jag ett inlägg långt i förväg... för det är så spännande just nu när det händer, men jag kan inte dela med mig förrän dramatiken är över... För er utanför är det ju lika roligt i efterhand, även om jag gärna hade haft era heja-rop. Nu är det mest Victorias coachning som hörts, för hon har följt nästan varje steg... Det är väl inte bara att jag velat vara "hemlig" om det, utan också att jag velat slippa redovisa nederlag.

Som flera vet, har jag varit sugen på ett nytt jobb länge. Jag har sökt några stycken, fast egentligen mest jobbat på kontakter för att få jobba någonstans där jag tror att jag skulle trivas. Påfallande ofta har jag fått komma på intervju och ibland har det varit riktigt nära.

Besvikelsen över nej efter nej tar på krafterna och på egot, så under en period efter jul tog jag det rätt lugnt och sökte inget, men så i en helgtidning i februari dök det upp ett intressant jobb på en Trevlig Konsultfirma (hädanefter kallad TK) i centrala Lund. Samma kväll scannade jag internet lite snabbt och fann ytterligare en lockande annons på ett Coolt Företag (CF) på Ideon. In med båda ansökningarna!

TK-jobbet var via en rekryterare, och hon hördes av ganska snabbt och vi träffades. Allt kändes bra, men uppdragsgivaren skulle ha sportlov några veckor så nästa träff, men kontorschefen och ägaren, planerades flera veckor senare. Lagom som vi hade bokat, hörde CF av sig och ville boka in mig för intervju, om 4 veckor! Jaja, tänkte jag, kul att vara påtänkt och vem vet?

Nu har jag då träffat TK, och efter det gjort ett personlighetstest hos rekryteraren. Jag kom bra överens med kontorschefen och ägaren och stället kändes mysigt och familjärt. Testet kändes galet att göra - så svåra frågor som liknade varann och det kändes som att jag motsade mig själv. Jag fick följa upp med rekryteraren några dagar senare och fick toppenfina resultat! Stoltast var jag över sista bedömningen - konsekventa svar - där jag fick maxpoäng och det är visst lite ovanligt. Hon gick igenom detta med TK, som ringde tillbaka idag och vill träffa mig och gå igenom alltihop lite mer konkret och kanske rentav spotta fram ett erbjudande, på fredag (i skrivande stund är det tisdag). Så långt allt väl!

Igår kom den avlägsna dagen då jag ändå skulle besöka CF, och efter diverse felkörningar på Ideon, trasiga parkeringsautomater, felaktiga vägval i labyrinterna upp till kontoret, fick jag så träffa HR + en verksamhetsansvarig för teknisk dokumentation. Företaget växer så det knakar, det känns jättespännande och de verkade ändå väldigt genuina och lever sina kärnvärden. Jag blev kär direkt! Men jag kände ändå, att det är en lång väg kvar, via andra-intervju, referenstagningar etc. Så jag tänkte att förmodligen hinner jag bli klar på TK innan det blir aktuellt med nästa steg.

Så döm om min förvåning när jag står i matkön idag, mindre än 24 timmar efter intervjun, och CF ringer. De ville "bara" säga att de var jätteintresserade av mig och om jag kunde klara en andra intervju på fredag hade det varit toppen. Såklart att jag ska dit! Det pirrar nu i magen och handflatorna är fuktiga. På ett sätt bra att ha dem på samma dag, men vad ska jag hitta på för att ta ledigt ytterligare en fredag? Givetvis blir den ena kl 9 och den andra på eftermiddagen. Och hur ska jag göra om TK kommer med ett erbjudande?

Just för dagen känner jag mig alltså ganska hot. Trevlig känsla!

Update, precis 10 dagar senare...

Jag blev erbjuden bägge jobben och, yes, det var en egobooster!

Ni som var här i kväll (det är en annan egobooster, att 10/12 kära vänner dyker upp och firar trots den korta varseln!) vet att valet föll på CF. Jag känner mig så glad och lugn med beslutet även om jag inser att det kommer att innebära utmaningar. Vadå "även om" - det är ju det jag längtar efter!

CF ringde mig i måndags och gav mig ett juste erbjudande. Vi kom överens att jag skulle skriva på på eftermiddagen. Jag ringde TK och tackade så mycket för deras fina erbjudande men sa att jag ändå bestämt mig för det andra. Det var inga sura miner men en ton av besvikelse (förstår jag ju!). Hade de bara varit en vecka snabbare i sina processer, hade jag avbokat CF. Dagen på jobbet var lite pirrig och jag ville bara köra och skriva på. Till sist blev det 15.30, och jag kompade ut. Det var många papper att läsa och skriva på (amerikansk huvudägare), men när jag närmade mig Malmö igen, lyfte jag luren till Chefen, som var kvar på jobbet, och tog emot mig. Vi hade ett bra samtal och förstår varandra bra, så det kändes också OK.

För att inte bli uppfångad i företagens sökningar och liknande undviker jag att nämna deras namn... men är det någon som vill veta, så bara hör till, så meddelar jag på annat sätt.

Kvällen får jag berätta lite mer om sen. Julia och Kata fotade maten... såhär fint ser det ut på Katas blogg.

Kommentarer
Postat av: Ulrika

GRATTIS!!!! Så roligt och lite lyxigt dessutom att ha två att välja på. Du ser, de kommer i stim!

2011-04-16 @ 08:17:31
Postat av: Jennie

Stort grattis!!

2011-04-16 @ 12:36:04
Postat av: Ingrid

Ja, STORT GRATTIS!!! Jag var nästan med och firade igår. Jag åt också SUSHI :) !! Och skålade för dig. Jättejätteroligt Karin!

2011-04-16 @ 15:30:36
Postat av: Li

GRATTIS!! Vad kul! Stort lycka till med det nya jobbet =) Kram

2011-04-16 @ 16:09:52
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Madde

Wow, två jobberbjudande.

Stort grattis till det nya jobbet.Ha en riktigt trevlig helg!

Kram Madde

2011-04-16 @ 16:42:05
URL: http://ludvigonorablogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0