Flickan med glasfötter


Min favoritbokbloggare, Boktokig, uppmärksammade mig på debutanten Ali Shaw och hennes bok Flickan med glasfötter.

Oj vad bra!

Den olyckliga kärleken sprider sig över generationerna och hela storyn är mystisk och väcker min nyfikenhet. Ni som läser boken kommer aldrig att se på glas på samma sätt!

Adlibris beskrivning är så bra att jag plankar den rakt av:

Säregna saker händer på öarna i den avlägsna och snökalla skärgård som heter St. Haudas Land. Egendomliga bevingade varelser fladdrar förbi i de frusna myrmarkerna. Albinovita djur gömmer sig i de snöhöljda skogarna. Maneter lyser i havets djup. Och Ida MacLaird är sakta på väg att förvandlas till glas ... Det började i fötterna och förändringen sprider sig obönhörligt uppåt. Nu återvänder hon till St. Haudas Land, där hon tror att orsaken till förglasningen finns, i den fåfänga förhoppningen att hitta den enda människa som kanske skulle kunna hjälpa henne ...

Midas Crook är en ung enstöring som har bott på dessa öar i hela sitt liv. När han träffar Ida är det någonting hos hennes sorgsna, trotsiga sinne som tränger igenom de försvarsmurar han byggt kring sina känslor. Samtidigt

som Midas hjälper Ida att förlika sig med det som drabbat henne löser hon långsamt upp hans inre knutar och de båda ungdomarna förälskar sig i varandra ...

De är i skriande behov av tid och tiden rinner bort så snabbt. Kommer de att kunna stoppa glaset från att sprida sig? Flickan med glasfötter är en bländande fantasirik och fängslande debutroman, en berättelse om kärlek att bevara i minnet.

Pressröster om Flickan med glasfötter: 

"Ali har skrivit en sällsynt orkidé till bok, vacker och säregen och utsökt sorgsen."

- Patrick Ness

"Shaw har arbetat i den stora europeiska sagotraditionen och skapat ett sinnrikt verk, så skickligt konstruerat att det trotsar den enkla etiketten 'udda'. En magisk fabel om undergång och avsked."

- The Guardian

"Texten i Shaws roman, en kärlekshistoria och sorgesång,
flödar elegant och är underbart drömlik, med de farofyllda öarna i samklang med karaktärernas mörka förflutna." 

- Publishers Weekly


Och till Lis, och jag hoppas min egen glädje, ska jag nu ge En halv gul sol en andra chans! Jag fick visst se Flickan med glasfötter som ett välgörande undantag till tegelstenarna... 682 sidor Afrika väntar.


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Som ett brev på posten kom då den här recensionen. Tack! Det låter verkligen som om jag har något att se fram emot. Kul!

2011-04-13 @ 17:39:57
Postat av: Boktokig

Jag blir så glad över att se att du beskrev mig som din favoritbokbloggare! Fredag blev plötslig ännu bättre!!!Och vad roligt att du också tyckte så mycket om boken! Den är verkligen bra!!!

2011-04-15 @ 11:02:45
URL: http://boktokig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0