En Idol i familjen?

Efter min lilla fest i fredags kom Julia hem strax efter att gästerna gått (vid midnatt eller så) och meddelade att hon skulle upp tidigt nästa morgon för att åka till Lund med ett kompisgäng och söka till Idol.

Under sina första 15 år utmärkte sig Julia knappast som någon sångfågel - det var helt enkelt inte något intresse hon hade. Blockflöjten gillade hon inte och hon har inte gått på någon annan musikundervisning. För något år sedan började hon dock klinka lite på pianot och om ingen annan var hemma, sjöng hon lite också. För något halvår sen sjöng hon med ett gäng i skolan på Bladins Aid - en kör som uppträder för att samla in pengar för att genom upplysning minska spridningen av aids i Afrika. På sistone har hon spexsjungit en hel del i skolan, t ex rappat fram någon redovisning etc.

Julia har en lite speciell sångröst, precis som jag kan hon sjunga mycket starkt och ta extremt låga toner (jag, som har sjungit mycket i kör, har ibland stöttat i killstämman), men hon är absolut inte skolad.

Nåväl, Julia och kumpanerna, tre som skulle söka och tre stöttare, kom till AF-borgen vid 8 på morgonen. De blev insläppta vid 15 (och då hade Julia ännu inte ätit något) och sen var det lite formalia och annat innan de fick visa vad de gick för. De som inte skulle sjunga gick och skaffade mackor men Julia hann inte äta sin förrän det blev hennes tur. Hon lär ha sjungit med sin normala röst, och inte med mansrösten.

Efter sången frågade de om hon sjungit innan och hon sa "Lite i skolan och på läger och sådär". De konstaterade även att hon inte verkade värst nervös, och det höll Julia med om. "Så nu tycker vi att du ska få prova att sjunga för den riktiga juryn - ge 100% då!".

Så nu tillhör hon de hundra lyckliga (av 2500 sökande igår) som ska tillbaka på onsdag och sjunga för riktiga juryn. efter det tror jag att 10-20 st går vidare till något slags deltävlingar.

Behöver jag nämna att jag är sjukt ointresserad av Idol? Den enda gången jag roades av det var när Amanda Jenssen var med. Och tror ni att jag hoppas att Julia åker ut på onsdag? (som ett intressant sidospår får jag veta allt om Idoluttagningen genom att lyssna till Ajvides Lilla Stjärna)

Kommentarer
Postat av: Victoria

Åhh, då måste jag kolla (gör jag oftast inte annars) om hon syns till!

2011-04-17 @ 10:43:30
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Li

Katja ska vara med i Bloggruset, Julia är med i Idol, du har nytt jobb. Vad gör Peter och Malin ;) Grymt kul i alla fall, hoppas att Julia går vidare =) Kram Li

2011-04-17 @ 13:41:11
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Ja, Li, man undrar! Just nu är det minsann mycket på gång på många fronter...

2011-04-17 @ 21:03:57
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Så mycket spännande och kul det händer här då, allt på en gång, men så brukar det ju va :)

Om du vill berätta var, jag e ju nyfiken, så mejla mig gärna :)Ett stort grattis till jobbet! Superkul! Och grattis till att du har en så talangfull dotter :) Håller tummarna för att hon går vidare, då måste man ju kolla Idol i år.Ha det gott och lycka till med de nya utmaningarna!

Kram Cornelia!

2011-04-18 @ 16:07:05
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Så häftigt och spännande med Julia och kul att få höra hur det går till bakom kulisserna. Vi har just diskuterat hur många som VERKLIGEN får sjunga för riktiga juryn och om det är en för-sållning (vilket det måste vara med tanke på hur många som köar, enkel matematik), hur kommer det sig så att så många usla verkligen sjunger för "riktiga" juryn. Det måste betyda att förjuryn sitter där och bestämmer: den här var tillräckligt dålig för att få gå in och "göra bort sig" för juryn och TV-kamerorna. I så fall, vet de personerna om att de är framsläppta på sina bristande meriter och inte tvärtom. Du ser, jag har många undringar. Som om jag inte har något bättre för mig, ha ha.

Jättekul med Julia i alla fall! GRATTA från oss och säg att vi verkligen håller alla tummar och det är rätt många :) . KRAM.

2011-04-19 @ 18:48:40
Postat av: Ingrid

Förresten, hur gick det för de båda andra kompisarna?

2011-04-19 @ 18:49:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0