Åhörardag

Idag var jag med i Malins skola; det var inte precis århörardag men man var välkommen att delta en dag under april.

Som alltid är jag djupt imponerad av lärarna som styr upp 25 elever (i det här fallet 6-åringar). Själv blir jag ju galen av 3 som vill olika saker.

De jobbade med bokstäver och ord, lite räkning, påskpyssel och spel och lekar. Långa stunder var det fritt vad de ville göra och de var i regel väldigt flitiga.

Sina egna barn ser man ju varenda dag och det är klart att mammahjärtat klappar för dem och man tycker att de är de finaste av alla. Men i hela skocken ungar, jag lånar nu ett uttryck av Kata, Shit pommes frites vad söta de är! Gluggar mitt fram i munnen, små smala halsar som balanserar stora huvuden, stora ögon, små mjuka händer... och en underbar nyfiken och öppen attityd. Plötsligt hade jag en liten tjej på vardera knäet som frågade mig om allt mellan himmel och jord (till Malins stora missnöje).

Till sist fick jag vara med i matsalen - glina åt inte förrän framåt 13, undra på att de var blodsockerlåga! Det var fiskburgare (goda) och en jättefin salladsbuffé.

Tyvärr öste regnet ner så efter maten när det skulle vara utelek, smet jag hem och Malin hängde med.

Det var en väldigt trevlig dag och jag ska nog spinna vidare på morgonens lediga-mamman-tema, då jag serverade bake off-bullar och baka något gott; tillika gluten- och chokladfritt, gärna kolhydratfattigt. Svår kombo.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Visst är de söta de små 6-åringarna. Jag pratar med en del på skolan när jag hämtar tjejerna och de är ofta himla roliga.Fast i morse gick vi förbi en av Isabels klasskompisar som stod och skällde på sin mamma att hon glömt något viktigt och att hon fick minsann leta upp den eller köpa en ny eller vad det nu var. Jag blev nästan upprörd å mammans vägnar över hur illa han behandlade henne - men tänkte at thon klarar nog av att säga ifrån själv (får man hoppas).Isabel tyckte också han var tramsig. "Åh vad är det nu P* skriker om?!" sa hon när vi hade gått förbi.

2011-04-12 @ 15:04:45
URL: http://www.lattemama.se
Postat av: Ingrid

Ja, det är verkligen kul att komma med till skolan någon gång ibland och se vad de gör och vad som händer. Såklart är Malin klassens stjärna, hon har ju att brås på :) . Tycker också det var VÄLDIGT sent de äter... har de någon mellanmål tidigare då?

2011-04-13 @ 17:42:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0