The Studio

Nästan alla verkar ha gjort det redan; besökt The Studio i Turning Torso och varit modell för en dag... Jag blev inbjuden av Madde, och såg det som ett tillfälle att få lite fina bilder till t ex julklappar. Men jag var också beredd på att det skulle vara en flopp och i så fall kostade det ju ingenting. Upplägget är att man blir sminkad på plats, har med 3 ombyten kläder, blir fotad i lite olika miljöer och sen köper de bilder man vill. Gruppfoton tas bara i mån av tid. Jag försökte få med Peter också för att kanske ta familjebilder men han tackade nej. Sist vi tog proffsgruppfoto på barnen var för 5 år sen så det kunde vara dags.

Det var jättekul att åka upp i torson, 12 vån, för dem som inte varit där. Malin älskade att titta på utsikten. Sen var det ärligt talat ganska mycket väntan och själv blev jag överspacklad. Katarina var i sitt esse och uppskattade verkligen konceptet - Julia som håller på med fotografering gillade den biten. Malin var rätt OK trots att vi var där i 4 timmar. Här får ni se några bilder; självklart köpte vi några!Det var ganska intressant att kolla in de andra som var där - det var en hel industri. Ett gäng medelålders damer var rejält uppklädda, men sen när vi gick förbi när de valde bilder, hade de även blivit plåtade i underkläder... tja, man undrar var de ska hänga dem...

Tyvärr tyckte jag att urvalsprocessen kändes lite stressig (mest för att jag själv och så klart Malin var trött) och jag är inte säker på att vi verkligen fick de allra bästa bilderna. Jag lät barnen välja ganska mycket för det var trots allt en grej för dem. Men t ex fotot på Malin ovan var en av mina favoriter.

Vi fick även ta ett par gruppfoton men då var tiden nästan ute och jag tycker dem vi tog hos fotografen Karin Karl Eriksdotter för 5 år sen var mycket bättre komponerade, men då var det ju bara därför vi fick gå dit. Det är ändå en fördel att ha bilderna med på CD som nu.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Åh, vilka jättefina bilder!!! Jag tycker också Malin är bra i mitten, men jag tycker faktiskt att de stora tjejerna är lika fina och det brukar vara svårare att få bra bilder på tonåringar... Jag har aldrig hört talas om The Studio. Jättekul koncept tycker jag och även om jag förstår att det var lite för mycket folk och stress, så är det ju kul med verksamheter som går bra. Är det mycket billigare än vanliga fotografer så att de slår ut dem...? Det vore ju inte så bra.

2010-09-19 @ 11:55:57
Postat av: Karin Själv

Hm, ja, enstaka bilder blir ju billigare än hos fotografen (typ 200/bild beroende på mängd/upplägg) för hos fotografen är det ju ofta en hög startavgift. Men riktiga fotografen måste kanske inse att det är en annan värld (sist, för 5 år sen, fick man ju betala dyrt per pappersbild man fick med sig - på The Studio betalar man för själva bilden digitalt och så kan man beställa förstoringar var man vill till ett bättre pris eller bara använda i datorn). Summa summarum: tror att det blir billigare att gå till The Studio men fotograferna är inte så skickliga som de klassiska porträttfotograferna vi anlitat. Och så ska man inte underskatta hur mycket vissa njuter av att få posera hos The Studio, hög musik i "väntrummet", coola möbler och hipp crew...

2010-09-19 @ 12:15:54
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Madde

Jättefina bilder.

Jag håller med dig att fotograferna är inte så professionella som hos en vanlig fotograf. Det jag tyckte var kul var att bli sminkad och testa något som man inte själv brukar göra :-)

Fördelen är ju att man slipper betala om man inte vill ha några foto men det är svårt att gå tomhänt därifrån.Kram Madde

2010-09-19 @ 16:32:38
URL: http://ludvigonora.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Håller med; ett kul koncept iaf. Vissa gjorde ju det mesta av tillfället och skålade i bubbel och så mellan varven :-)

2010-09-19 @ 19:12:27
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Catharina

Har fått en massa telefonsamtal om detta... men känner att det inte är nåt för mig.

Jag följer en döv tjej på hennes blogg och hon är grym på att fotografera så jag har (i över ett år nu...) tänkt att jag ska anlita henne för att ta familjefoto på oss. Kanske nästa sommar! Vill gå ner i vikt först ;o)

Men du... jag saknar bild på dig!

Kram Catharina

2010-09-19 @ 22:03:30
Postat av: Karin Själv

Catharina, jag blev inte så nöjd med mina bilder; skyller på överdrivna sminkningen... men det finns någon... kanske dyker upp i ett eller annat sammanhang :-) Kul att höra av dig igen!

2010-09-19 @ 22:09:33
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0