Morgonstund har guld i mund...

... eller inte.

Efter moget övervägande ska jag nu berätta om de 2 senaste morgnarna på Norra Hyllievägen; lite olika stil, om man säger så. Särskilt hoppas jag att du ska gilla det, Ingrid, du som nu också bjudit på lite icke-idyll!

Igår var det gymnastikmorgon - Malin berättade att hon hade sett på Bolibompa att barn och även vuxna kunde sätta sina handflator framför sig på golvet och sen lyfta upp sin rumpa och "sväva" på raka armar - och uppgav att hon själv kunde göra tricket också. Det ville vi såklart se! Det var sant, men jag vet inte om hon fortfarande svävar när kameran knäppte, men ni förstår i alla fall hur övningen ska göras.

Malin gör gymnastik

Träna gärna själva och fotodokumentera!

Peter, som aldrig vill vara sämre än barnen eller mig på något skulle såklart också testa. Det gick inte så bra - en stor duns blev det! Och jag, jag testade men utan att ens försöka lyfta upp mig - jag insåg genast att jag inte skulle få sväva. Peter skyllde på att han var stel i ryggen på morgnarna (pensionärsvarning!) medan jag erkände att min rumpa är för tung i förhållande till min armstyrka.

Men det var en rolig morgon med många skratt.

I morse, då? Då satt vi minsann alla fem kring bordet och försökte prata fast vi alla är lite morgontrötta. Som ni ser på bilden ovanför är Malin oftast tröjlös på natten, varm som hon är. I morse passade hon på att pilla lite på sina bröstvårtor, något som särskilt Katarina ogillar. Kata är överhuvudtaget ganska pryd som man kan vara i tonåren. Hon delar inte Malins öppna vetgirighet vad gäller benämningar på den kvinnliga anatomin (det finns många roliga ord innanför trosorna!) och inte heller att Malin spanar in sina systrars kroppar i detalj.

Förutom att Malin sa att det var skönt att knipa sig lite i bröstvårtorna ville hon reda ut varför vissas bröstvårtor sticker ut och andras pekar inåt, hur såna med inåtvårtor kan amma barn mm. Katarina blev mer och mer besvärad och irriterad och ropade "Ueh, äckligt!" och försökte tysta ner Malin, som naturligtvis bara blev sporrad av det. Till slut skrek Katarina "Jag ska gå till djuraffären och köpa feta spindlar och lägga i din säng, Malin!". Vi andra skrattade och Malin illtjöt med tårarna sprutandes. Då var jag tvungen att lämna köket och skönt nog sätta mig på cykeln till jobbet.

Hur har ni det på morgnarna? Fågelkvitter, nybryggd espresso och en prasslande tidning, kanske?

Kommentarer
Postat av: Madde

Hahaha vilka härliga morgnar, precis såna som jag gillar :-) Jag är morgonpigg och jag tycker morgonstund har guld i mun.

Kan inte annat än säga underbart.Vi har plockat fram lite gammal film och på den ena var det från första påskgudtjänsten på Äpplet. Malin var så söt där hon la sig på golvet bara för att Ludvig la sig så och tjurade.Kram Madde

2010-09-08 @ 20:28:39
URL: http://ludvigonora.blogspot.com
Postat av: K

Ugglorno flög iväg. Hihi, nej, men det var dålig kvalitet på bilden, men jag ska se om de kommer tillbaka ;)

2010-09-08 @ 22:06:58
URL: http://kittyscloset.blogg.se/
Postat av: Li

Jag kan göra den svävande övningen, men tänker nog inte skicka in något bildbevis. Denna bild får vara bevis nog även om den är tagen 2004 eller 2005: http://www.traningshuset.nu/images/Li%20B.gif

Ha en fin dag, Karin =) (Har du gjort det historiska quizzet ännu?) Kram Li

2010-09-09 @ 07:14:41
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Fru C

Haha, jag som lätt tänker i bilder....I sällskap med morgonsure Herr C ägnar man sig sig sällan åt akrobatik på morgonkvisten. Eftersom jag kör till jobb 06.15 blir det inte mycket av det anatomiska heller. Dessvärre har lilla fröken C ärvt sin faders charmiga morgonhumör medan unge Herr C är pigg som en mört tidigt - även på helgen - och då kör jag inte 06.15!!Tur man kan trösta sig med belöningskaffe.

2010-09-09 @ 07:40:28
Postat av: Li

Hej Karin =)

Jonas är ju historielärare så det är inte så konstigt om han har många rätt. Å andra sidan är det rätt dåligt att han inte har 10 rätt varje gång ;)

Det var kanske lika bra att du mejlade alla i klubben, ordförande kan ju ha fel på sin mejl. Ha det fint! Kram Li

2010-09-09 @ 13:33:46
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

OK, såhär är det - om man vill se Li sväva enligt länken i hennes kommentar blir det fel när man klickar på länken. Då får man vinnlägga sig om att det slutar med %20B.gif i webbläsaren. Strange.

2010-09-09 @ 17:18:07
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Jag skrattade så hejdlöst när jag läste detta inlägg. Oroa dig inte, jag tycker inte du lämnat ut någon det är helt ofarligt och en högst typisk situation i vilken barnfamilj som helst.

Jag kan ABSOLUT inte göra den där svävaren och det finns många förklaringar till det :) . Förmodligen kunde vi det när vi var 6 år..., man skulle aldrig slutat träna.

Jag tycker spindelhotet på slutet var underbart, syskon vet precis hur de ska trigga igång varandra.

Här är inte så mycket tjafs mellan barnen på morgonen, men ett evigt "Skynda skynda" från mig är det ju. Absolut ingen idyll under vardagsmorgonarna. Det ska ju med så mycket och det är inte alltid vi är så duktiga att vi packar allt innan sängdags...

Trevlig helg!

2010-09-10 @ 09:12:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0