Lönesamtal

Nu är det nog inte riktigt comme il faut att ta upp lön i bloggen, men jag tar risken...

Först av allt: Jag hade noll förväntningar på årets lön; inte minst för att jag varit öppet negativ om företagsledningen och nämnt för chefen att jag är redo att byta jobb. Sånt brukar inte precis betala sig.

Men när jag skulle gå in och få den gula lappen med nya lönen såg chefen snarast ut som jultomten själv (han är väldigt lätt att läsa) så jag började ana att det inte skulle bli noll iaf. Först kallpratade han lite annat och sen gick han snabbt igenom förutsättningarna för årets fördelning innan han gav mig info om mitt påslag.

Det var inte en massa tusenlappar men tillräckligt för att jag skulle bli glatt överraskad. Dessutom fick jag beröm för mitt arbete.

Höjningen betalas ut retroaktivt i 4 månader, och jag vet redan att jag nogsamt ska spara undan slantarna till London-äventyret om precis en månad (mer om det i ett eget inlägg senare).

Så, något lite mer motiverad i ett nafs! Frisören (som jag besökte direkt efter samtalet) råkade nog glömma slingmedlet i lite extra länge för jag är nu väldigt blond, dessutom. Så i morgon går jag till jobbet som dum blondin med ett leende på läpparna.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Blev du dum på köpet menar du? Det tror jag inte på.

2010-09-06 @ 20:43:28
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Ja, typ så känns det. Hur kan jag som varit så bitter plötsligt känna mig glad och nöjd? Äsch, jag tror nog snart att det går över! Blondheten lär sitta i längre och bidra till gräslig utväxt...

2010-09-06 @ 20:54:03
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Victoria

Klart att det går över...utslaget per dag kan det aldrig vara nog för att kompensera den tidigare bitterheten. Men det kanske räcker till nån dags glädje varje vecka? :-)

2010-09-06 @ 22:30:38
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

GRATTIS!! Jag är säker på att du är väl värd pengarna och kul att du skrev om det här. Vi svenskar är så rädda och försiktiga med att prata lön eller skryta om några framgångar och du är föredömligt osvensk i många avseenden!

Men du har rätt i att det går över snart. Jag lärde mig på en ledarskapsutbildning att glädjen och den ökade motivationen efter en löneförhöjning sitter i under 14 dagar. Därefter har man vant sig och tycker att man förtjänar minsann vartenda öre och egentligen ännu lite mer... :) Så njut så länge euforin varar och bra att spara pengarna till turen hit!

2010-09-07 @ 00:10:32
Postat av: Karin Själv

Åh, det var skönt att höra Ingrid, att det inte ska vara längre än 2 v. Bra för företaget att det varar över helgen (kickoff där jag dessutom ska agera på något sätt - mer om det senare). Beträffande blondheten kan jag meddela att det inte var blonda slingor som skymtades i spegeln utan en vithårig kalufs. Eller som min frisör fnissande sa "Du fick mycket för pengarna iaf!" Så kanske får jag investera en del av överskottet i nedtoning... vad vet jag?

2010-09-07 @ 06:38:34
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Marie A

Grattis Karin! Pengar är ju inte allt, men de hjälper! Tack för en härlig helg! Kan vi boka lika fint väder varje år?! Kram

2010-09-07 @ 06:44:51
Postat av: Li

Bra jobbat, Karin! Jag är övertygad om att du är värd varenda krona =) Kram på dig

2010-09-07 @ 18:39:05
URL: http://li-amadeus.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0