Helhelg i Falsterbo

Äntligen kom den, den efterlängtade "spahelgen" i Falsterbo (undrar varför vi alltid kallar det spahelg? Inte för att vi ägnar oss åt skönhet iaf) med raringarna från tiden i Tullverket. Det blev en underbar helg med sol från morgon till kväll, om än lite kalla nätter. Vi kom fram till att umgänget är nu nästan som att umgås med sin familj - man kan vara sig själv och det är otroligt kravlöst men väldigt hjärtligt.

Den här gången hade vi slagit på stort med 2 övernattningar, åtminstone för 3 av oss. Tina, Marie och jag träffades efter jobbet på fredagen, precis sådär såsiga som man kan vara när arbetsveckan är slut. Jag kom först och satte mig genast på altanen och lyssnade till prassel i trädkronorna, fågelkvitter och mina egna hjärtslag. Det var otroligt vilsamt. Jag piggades förstås upp när brudarna dök upp och sen beställde vi lyxpizzor på Falsterbogrillen. Vi satt kvar ute ända tills vi frös och kröp sen snällt i säng innan 23. För nästa dag var det ett späckat schema!

Vi åt frukost ute (förstås) och sen åkte vi på en riktig rundtur: Bärnstensmuséet (kan faktiskt inte riktigt rekommenderas - lite för mycket fokus på trafikdöda djur och annat som inte alls hade med bärnsten att göra), Vellingeblomman, guidad tur av Vellinge Centrum och därefter Lorensdal där vi åt finfin lunch och tittade in i konstnärsalteljéer. Sen blev det en glass på Aldo i Skanör och till sist nödinköp på Ica Skanör. Efter alltihop var vi tvungna att vila lite (utomhus förstås) innan Yvonne skulle komma.

När efterlängtade Yvonne dök upp bjöd vi oss på drinkar innan vi flyttade över till altansidan. Såhär skönt var det där:

Kvällssol

Till slut tog vi oss samman och lät Tina grilla kött till oss.

I vanlig ordning avhandlade vi barn och tonåringar, män och exmän, utmaningar och brist på utmaningar på jobbet, exkollegor och alla perifera bekanta som vi kunde komma på. Lika fint varje gång. Tina var ju ändå finast med en ganska ny och blank ring på fingret.

Temperaturen sjönk rejält men det gick inte att övertala brudarna att inte gå och bada. Jag kände inte alls för det. Men eftersom det var 7 grader ute kändes faktiskt det typ 15-gradiga badvattnet ljummet. Vi kastades oss i och förfärades! Något konstigt fenomen (stjärnorna, radioaktiva ämnen, dykare?) gjorde att vattnet som skummade omkring oss blev självlysande ljusgrönt. Mycket märkligt!

Sen stupade vi i säng, stördes knappt av grannens fest i partytält med dunka-dunka.

Söndag morgon blev det utefrukost igen. Se vilka föredömen - så mycket nyttigt på faten:


frukostdags

Sista frukosten i det gröna för i år?

Notera även badhanddukarna i bakgrunden...

Nästa år tror vi att det är 10-årsjubileum för våra höstträffar i Falsterbo. Måste ju uppmärksammas på något vis!
Kommentarer
Postat av: Ingrid

Åh vilken lyckad helg!!! Är det någon av er som är kvar på Tullverket? (Finns det några verk kvar... eller heter det något annat nu för tiden... Tullia kanske?)

Jag hade ALDRIG badat. Tufft! Men tullare är väl just det :-) .

2010-09-05 @ 23:11:03
Postat av: Karin Själv

Nej, nej, när vi gick med i EU fick alla som jobbat kortare där än 25 år gå (tror att det var 25 år) så vips steg medelålern rejält! Men sen dess har de anställt nya ungdomar. Men jag tror inte att tullare är tuffare än andra!!

2010-09-06 @ 19:47:16
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0