Mandelbakelser med lingongrädde och vit choklad



Idag testade jag att förvandla ett recept till glutenfritt - inte så svårt i detta fall! Jag prenumererar fortfarande på Middagsfrids nyhetsbrev och följer Kickis blogg trots att vi inte handlar av dem. Man får fina uppslag mellan varven.

Receptet skulle räcka till 7 bakelser men jag hade inte sådana formar hemma så jag tog mina muffinsformar i teflon och gjorde 12 mindre i stället.

Här kommer nu receptet, något modifierat:

Dessa enkla bakelser passar bra på advents fikabordet. Receptet räcker till 12 små bakelser.

  • Sätt ugnen på 200°.

  • Hacka 50 g sötmandel och riv 200 g mandelmassa.

  • Blanda mandelmassan med 2 ägg och ½ dl socker i en bunke.

  • Tillsätt ½ dl glutenfri mjölmix och sötmandeln.

  • Smörj och bröa 12 teflonmuffinsformar med krossade cornflakes. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

  • Låt mandelbottnarna svalna.

  • Vispa 2 dl vispgrädde i en bunke och blanda ner 2 msk rårörda lingon.

  • Riv 50 g vit choklad. Fördela lingongrädden på mandelbottnarna och strö över vit choklad.

Klart att servera!

 

Jag kan nämna att även bottnarna dög fint som kaka också... då såg de ut såhär:




Kommentarer
Postat av: Ingrid

De ser superfina och goda ut!! Men du glömde ju berätta det viktigaste, hur smakade de?

2010-11-28 @ 09:49:35
Postat av: Karin Själv

Vilken miss!! Jo, de var jättegoda! Alla utom Malin tog 2 stycken. Jag ska göra dem till Far vid tillfälle för han älskar lingon och grädde. Den vita chokladen smakades knappt men såg fin ut.

2010-11-28 @ 11:52:52
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Jamen då var det ju en riktig succé!! Vad kul!

2010-11-28 @ 19:10:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0