Kaneltoppar

Idag har jag skapat en ny kategori och detta blir första inlägget inom Glutenfritt. Jag gissar att det blir ett stort intresse ett tag, innan det är som vardag för oss.

Vi bakade första glutenfria baket idag från min nyinköpta glutenfria kokbok, skriven av Charlotte Andersson.

glutenfria recept

Jag köpte 2 böcker baserat på vilka som fått bäst betyg på Adlibris. Den här ser ut som en kokbok för barn - söta bilder, enkla recept och det passar perfekt.

Jag hade idag hjälp av både Malin och Katarina.

Här kommer receptet på 32 kaneltoppar:

Sätt ugnen på 200 grader.

Mal 200 gram sötmandel i en mandelkvarn eller matberedare (detta gjorde Katarina exemplariskt) och häll över i en bunke. Tillsätt 2½ dl strösocker och 2 tsk kanel (gjorde Malin).

Vispa 3 äggvitor i en annan bunke till hårt skum. När du tror att det är klart - vispa ytterligare 5 minuter.

Blanda försiktigt ihop innehållet i båda bunkarna och klicka ut på 2 bakplåtspapper med hjälp av 2 matskedar.

Dekorera med pärlsocker (Katarina).

Grädda i 10 minuter mitt i ugnen.


försvinnande goda

Ja, som väntat, blev kaneltopparna försvinnande goda! Jag har dock sparat några stycken i en burk till mina föräldrar (som annars oftast förser oss med kakor och mat och pajer). Rekommenderas till såväl glutenintoleranta som andra! Nästa gång drar jag nog ner lite på sockermängden - tror att de blir lika goda ändå.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Mums! Ska bli intressant att följa er väg mot ett mer glutenfritt liv. Förändrigar kan ju vara väldigt bra utifrån flera aspekter, så jag tror alla i familjen kommer lära sig massor av det och möta framtida förändringar bättre rustade.

Ett favoritbak här hemma är Drömrulle, den där bruna rulltårtan med smörkräm i. Om jag inte minns fel är den också helt glutenfri.

Måste bara säga att jag tycker de kunde valt en gladare unge på kokboken. Man kan ju tänka sig vilka som köper boken och att då visa ett barn som ser ut som om han sålt smöret och tappat pengarna och tänker "Okey då, jag får väl pröva det här brödet då", är väl inte något kul budskap.

2010-11-22 @ 09:06:52
URL: http://franziengland.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0