En ny tid börjar...

Idag fick vi svaret på Katarinas gastroskopi, och som jag misstänkt, var svaret "positivt" - det vill säga - hon är glutenintolerant. Hon hade en del tarmludd kvar vilket tyder på att hon inte haft det så länger och hon har heller inga särskilda symptom - klart att hon har ont i magen någon gång men det har väl alla. Men det är jättebra att få diagnosen innan hon fått svåra besvär för sjukdomen kan ge t ex besvär med benbrott, muskelvärk, depression.

Och av alla sjukdomar man kan drabbas av är detta en bra sjukdom som inte kräver några mediciner med biverkningar utan bara att lägga om kosten.

Vi har ganska mycket glutenintolerans i släkten på min sida och det finns en ärftlighetsfaktor... så kanske läge att testa tunnisen Malin (hon ser ju mer ut som en klassisk glutenintolerant person) och kanske Julia, kanske rentav mig själv... min Far har det och några av hans syskon, och (minst) en av mina bröder.

Vi ska bli kallade till dietist om ett par veckor och fram tills dess ska hon leva som vanligt. Jag har många bekanta som har det i familjen så jag ska intervjua dem om bra recept och annat. Men t ex pasta kan man ju byta mot ris och potatis, och bland flingor äter hon ändå helst corn flakes.

Såhär skriver Kata själv.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vad bra att ni fått svar! Kanske inte det svar ni hoppats på, men som du själv skriver så är det en "bra" diagnos, då den inte kräver medicinering. Det är ju en fördel att det inte är helt nytt för er, då har ni ju en viss insikt i vad det innebär och hur stor omställningen blir. Låter riktigt bra att ni tänker över och kan kolla om det gäller fler i familjen! Tycker du att ni ser symptom hos fler av er, förutom det du skrev om Malin?

Kata verkar också samlad efter beskedet. Bra att hon var lite förberedd på vad som kunde komma. Hon är ju stark som person, så hon kommer klara det utan större problem tror jag.

Finns det något som kan rubba dig Karin :)) ? KRAM!

2010-11-01 @ 21:06:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0