Tidningstips

Jag hinner knappast läsa morgontidningen men vägrar ändå att säga upp den, för även om jag bara läser var 10:e tidning från pärm till pärm (som idag!), så är det verkligen värt det. Och jag gillar de där lördags- och söndagsbilagorna.

Hur som, trots att jag inte hinner läsa den, kan jag inte motstå porvprenumerationer på andra tidningar, eller snarare tidskrifter/magasin. De hinner jag ännu sämre läsa. Ändå väljer jag ofta att förlänga prenumerationerna. Jag försöker dock att inte ha flera tidskriftsprenumerationer igång samtidigt.

Ett tag hade jag Språktidningen, på Lis inrådan. Den är verkligen superrolig om man är det minsta intresserad av språk och språkliga företeelser. Och den har utmanande korsord.

En annan favorit är Vi läser, en avknoppning till Vi som jag är uppvuxen med. Så härlig med ett brett spann av lästips och intervjuer, från ganska enkla deckarrecensioner till nobelpristagare. Den har för svåra korsord fast jag ger dem sedan till min Mor som genast löser dem.

Nu senast, fick första numret igår, Filter.

Filter

Har bara bläddrat igenom den i solstolen efter jobbet igår men det bådar gott. Här blandas också högt och lågt i en ganska provocerande stil; jag läste iaf artikeln om Bingo Rimér, ganska kul att få ett annat perspektiv på kändisar. Jag fann också med glädje en insändare där skibenten skrev att han sparade alla sina Filtertidningar med plasten på tills han åkte på semester, och plöjde då dem alla. Så gjorde vi med Time när vi hade den under några år.

Gemensamt för alla mina nya favoriter är det lilla tjocka formatet. Så behagligt och man kan köra ner tidskriften i handväskan utan att rulla eller vika den.

Fast när jag åker på semester unnar jag mig att köpa damtidningar, något jag aldrig gör annars. Brukar bli en Femina eller Amelia eller så.

Och om ni orkat läsa ända hit - så trevligt att se 6 nya kommentarer från 3 olika personer som kom sen jag la mig igår, för all del innan 23, när jag slog på datorn efter tvångsväckning vid 07. Peter är i Hässleholmstrakten och cyklar heldag (motsvarande Snapphaneturen med idag är det ingen tävling, bara Malmö Terrängcyklister på cykelttur - klickar du på länken ser du Peter längst till vänster). Jag ska snart med Malin på sin gympa och sen har vi små aktiviteter under hela dagen... Marie, det hedrar dig att du inte ramlade baklänges som fyllogrannen :-)

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag visste att det fanns fler som jag :-)) !!! Rikard blir galen på alla mina tidningar och när jag jobbade fick jag ju MASSOR via jobbet. Jag tar också med tidningar på semestrar, det är ju så bra att kunna slänga efter hand och så kan man köpa saker på resan och fylla motsvarande vikt med istället. Böcker "måste" man ju oftast ta med hem också, så jag tar med en hög tidningar och en bok varje gång jag åker någonstans och normalt öppnar jag inte boken. Den här gången till England tog jag bara med två tidningar för man brukar alltid få kvällstidningar när man går på planet. Jag hade dock glömt att jag åkte med Ryanair.... alltså hann jag läsa mina två tidningar OCH läsa lite i min medhavda tjocka bok som jag tänkt läsa så länga... klassikern Andarnas hus. Har höga förväntningar och den börjar bra.

SÅ intellektuella ni är i din familj!!! Inte undra på att du löser svåra korsord med sådana föräldrar :-). Jag undrar om du utnyttjar hela din potential i arbetslivet...

Filter har jag aldrig hört talas om så det var jättekul att du skrev om den tidningen.

VI har alltid varit en av mina favorittidningar, fast nu var det länge sedan jag läste ett nummer. Jag känner mig alltid upplyft och berikad när jag läst den. Kram.

2010-05-23 @ 10:53:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0