Solocykling, solskenscykling

Jag tycker inte att det är så roligt att motionscykla själv. Jag vill i så fall helst ha ett mål i sikte. Ibland har jag cyklat med Peter; på sistone ett par gånger med Victoria. Men idag blev jag själv med en liten stunds egentid på seneftermiddagen och tänkte att OK, jag kan väl cykla på egen hand då.

Jag satsade då på att utmana mig själv lite på snitthastigheten - jag tycker egentligen att 20 km/t är perfekt - jag blir lite varm och svettig men kan prata. Med den där lilla hastighets-/distansmätaren blir man lätt besatt av siffrorna. Att cykla 20 km/t är ingen konst, men att snitta är lite svårare för det blir alltid lite långsamma partier där det är kringelikrokar och annan trafik. Jag brukar hamna på 18-20 km/t när jag cyklar till jobbet. Med Victoria blev det 17-18 km/t men så har vi också mycket att prata om.

Målet för idag var då att snitta 23 km/t. Jag cyklade iväg i en fruktansvärd utstyrsel men tänkte att jag ändå inte skulle träffa nån jag kände. Jag hade mina för små och utslitna korta cykelblöjbyxor som lämnar noll över till fantasin om hur jag är skapt (och man har ju inte något under dem heller), och till detta bara ett linne och hjälm. Men det var ju så varmt och jag ville passa på att få lite sol på vitblåa lemmar. Jag hann inte mer än till Bunkeflostrand så stötte jag på exkollegan SAN med familj som sa "Hej Karin, jag kände ju knappt igen dig med så lite kläder". Han var rar nog att stå bredvid mig så att vi kunde titta framåt på samma håll istället för mitt emot mig och granska mig i min misär och med svetten rinnandes. Det var trevligt att träffa honom i alla fall, fast han inte fick kramas som han gärna vill. Nån måtta får det vara!

Sen körde jag på via Lernacken, Sibbarp (där sågs en hel del badare!), Limhamnsvägen, Ribban (där sågs ett bröllopsfölje) och hade siktet inställt på V Hamnen men där kryllade det av folk så det gick inte att cykla med någon fart där inne. Jag vände och cyklade upp på hundrastplatsen och satte mig på en bänk och pustade. Det var underbart med solen i ansiktet, havet som glittrade, hundar som sprang omkring och lekte.

Sen tillbaka hem och läsa av mätaren. Snittade 24,22 km/t på 26,3 cyklade kilometer. Mycket nöjd! Slängde mig i solstolen på altanen och blev serverad en iskall Sort Guld. Livet är visst värt att levas ändå...

Kommentarer
Postat av: Victoria

Bra jobbat! Jag hoppas vi kan få till en runda snart igen....kanske redan imorgon em? Cilla hintade om på Facebook att vi gärna får fråga henne nästa gång, hon vill ha några fler mil i benen innan tjejvättern..

2010-05-22 @ 22:29:14
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Jag skrattar ihjäl mig! Var du tvungen att cykla i den riktningen då??? Vad sägs om att cykla mot Bara och bokskogen istället?? Där är ju så fantastiskt vackert och du stöter garanterat inte på Malmös jetset! Nästan vid målet! Bra jobbat!

2010-05-23 @ 10:55:43
Postat av: Karin Själv

Nu märker jag att du inte riktigt har koll på mig, Ingrid. Jag har NOLL i lokalsinne och får hålla mig till inkörda rutter. Bara/Bokskogen vet jag att Peter kan cykla till... men jag är en fegis. I det sammanhanget iaf.

2010-05-23 @ 11:50:55
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Jag trodde du kunde allt! Och dessutom hade bra lokalsinne :) . Dags att boka in en tur med Peter mot Bara då... Du kommer inte att ångra dig.

2010-05-25 @ 13:35:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0