När mammor motionerar

Såhär på Mors dag och allt måste jag ju berätta om vad jag såg på dagens cykeltur - trots det dåliga vädret var det en hel del motionärer ute - båda kön, olika åldrar, skiftande ambitioner. En del av de riktigt fräscha kvinnorna i 35-årsåldern sprang med lätta steg men något ofokuserade, för vid sidan vinglade en unge på cykel, med eller utan stödhjul. Inte en enda pappa syntes som drabbats av barnpassning kombinerat med träning.

När jag hämtade min egen unge som passats av mina föräldrar (för min man motionerar förstås också på egen hand) och berättade om det här, skrattade Far och sa att han trodde att papporna var hemma och lagade Mors dags-middagen. Vad tror ni?

Tacka vet jag tonårsbarn - de sover fortfarande och har inte krävt minsta passning.

Nu, förbereda en paj till lunchgäster och sen in i duschen.

Min nya utrustning - capricykelbyxor och funktionscykeltröja - fungerade utmärkt och det tredje plagget, en ultralätt regnjacka som andas, slapp jag dra på. Den ryms i en liten påse som är ungefär lika stor som ett sånt där riktigt litet hopfällbart paraply. Allt är av det holländska märket AGU - nytt för mig men fanns i stor sortering på Sportex.


Kommentarer
Postat av: Ingrid

SÅ läckert med alla jordgubbar som möter dina läsare här!!!!

Jag HOPPAS på det där med att papporna är hemma och lagar middag...

2010-05-30 @ 16:20:32
Postat av: Victoria

Vadå barnpassning? Jag tror att mammorna ser det som ett privilegium att få umgås själva med sina barn. Så idag, på mammornas speciella dag, bad de papporna att göra något annat så att de kunde ta med sig barnen och njuta.Mmm, jordgubbar! Mina plantor blommar, men inga gubbar i sikte än så länge.

2010-05-30 @ 18:02:04
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0