Middagsfridspaus

Vi har ju haft leveranser från Middagsfrid varannan vecka i över ett år och mestadels har jag varit nöjd. Totalt sett är jag jättenöjd - att jag lärt mig laga så många rätter som jag aldrig hade valt själv, och att så många blev riktigt goda.

På sistone har jag varit lite missnöjd med grönsakerna som inte hållit veckan ut, samt att en del råvaror (t ex den färska sej-filén med mycket ben i att rensa ut själv) kommer igen lite väl ofta. Reklamationer behandlas OK men jag tycker inte att avdraget på nästa faktura kompenserar för varken kostnad eller omak när man ändå får gå och handla själv. Så vi fick vår sista leverans i måndags, på ett tag i alla fall. I kväll hämtade vi hamburgare på Burger King till middag (inga meal utan bara burgare = inga pommes, ingen dricka) och notan gick på 243 kr. Då kändes det faktiskt ganska billigt med Middagsfrids 175 kr för en middag till en hel familj, även om man då fick laga själv.

Dock, som jag hela tiden planerat, gick jag nu igenom alla recepten och klippte själv ihop 5 goda veckomenyer från deras recept. På baksidan skrev jag inköpslistor. Så nu är Peter på Ica Maxi och handlar in till vår första skräddarsydda middagsfridsvecka på egen hand.

Vi får väl se hur det blir; om han får tag på allt en söndagkväll och vad det kostar. Jag vet iaf att det ska bli sesamstrips av kycklinglårfilé, något med lax och något med kålrabbi (för det trodde inte Peter att han skulle hitta i butiken).

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vi har också avslutat här. Insåg att det var så många helgdagar och gäster att vi ändå inte skulle hinna laga maten enligt plan och rätterna kom igen för ofta så barnen började tröttna. MEN så står man åter med planerandet och handlandet själv, så det ska inte underskattas med den service vi faktiskt haft rörande det. Jag tänker som du, att med liten ansträngning kan man lätt plocka ihop en veckomeny själv utifrån recepten. I alla fall för ett par veckor utan att någon tröttnar och kanske alla blir nöjdare för att man bara väljer det som funkar bäst. Än så länge är jag inte där dock, så ikväll blir det igen: Vad ska vi äta idag?

Klagat har jag aldrig gjort, även om grönsakerna inte alltid hållt...

2010-05-31 @ 12:19:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0