Cykelstöld och mysterium

Katarina har tyvärr blivit ganska hopplös med nycklar på sistone - har tappat en hel nyckelknippa för iofs ganska längesen, för ca en vecka sen glömde hon sina nycklar i omklädningsrummet i skolan, cykelnyckeln har hon tappat men hittat några gånger.

Så igår då, hade hon glömt att låsa cykeln på skolan, och när hon skulle hem var den borta. Peter hade just bytt kedja och hjul på den så det var extra trist. Nyckeln satt i låset så det är väl ganska osannolikt att den kommer tillrätta.

Jag föreslog att vi skulle köpa en ny begagnad cykel till henne och sen låta henne betala av den med 100:-/månad i ett år eller så. Katarina har dock förstått hur man lindar Pappa kring lillfingret och krokodiltårarna sprutade. Skämt åsido, hon var verkligen ledsen. Någon kostnad kommer hon dock att få bära själv.

Men vi letade nu efter reservnyckeln - den kunde ju vara bra att ha om man ser cykeln stå låst nånstans men kunde inte hitta den. Konstigt, och inte ett pip från Katarina.

I morse när Malin skulle gå till dagis hittade hon Katas nyckel i en buske vid trappan. Ännu konstigare - tänk att cykeln blivit stulen samma dag som Katarina tappade nyckeln i trädgården... vilken slump.

Till slut kröp det fram att Kata tappat nyckeln för en tid sen men då inte kunnat hitta den. För att slippa skäll hade hon börjat använda reservnyckeln...

Nåja, nu ska vi uppmana henne att ta lagen i egna händer - om hon ser sin cykel stå låst får hon låsa upp den med reservnyckeln och cykla hem den. Tills vidare får hon använda min (medan jag är för förkyld för cykling) eller ta en annan reservcykel som vi har här hemma.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Ha ha, då finns det ju något min dotter är bättre på i alla fall, för L har verkligen alltid koll på sina saker. Jag hade också blivit irriterad, men man kan ju inte vara bra på allt. K's hjärna är koncentrerad på andra viktigare kreativa saker och därmed tappar hon fokus på världsliga ting.

Jag ser fram emot kommande inlägg för att se om cykeln kommit fram..., men nu måste jag nog pausa här för att få lite annat gjort idag. Återkommer för läsning lite senare. Kram.

2010-05-07 @ 09:58:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0