Vårdagjämningsmeny

Idag ska vi ha trevliga vänner på middag och när jag skrev in bokningen i kalendern såg jag att träffen skulle infalla på vårdagjämningen, och så var temat för kvällen spikat... vårigt skulle det bli, och lite extra festligt! Så, under dagens förberedelser skriver jag på det här inlägget så får vi se när det publiceras.

Först, inköp på systembolaget och Ica Maxi - Peter tog Systemet medan Malin var på gympa och jag körde till Ica Maxi.

Efter Ica Maxi passerade jag ju fiskehoddorna vid Malmö Museum och köpte huvudrätten - varmrökt lax - där. Det blir gröna ärtor och sparris och små söta potatisar till, och laxromsås och limeaioli. På Systembolagets inrådan köpte vi italienska Simboli som vi inte provat (men jag vet att jag brukar tycka att just till lax passar Gewürtstraminer bättre än Chardonnay som annars brukar vara mitt val) samt en välkänd favorit - Clay Station. Jag tycker att en hundring är i överkant för en flaska vin men när jag druckit ett glas av det vinet tycker jag snarast att det är billigt.

Champagne med tilltugg

snittar

Först blir det Moët & Chandon med löjromstoasts och avocadofyllda körsbärstomater - tips & foto från Systembolagets sajt. Champagnen fick vi av Peters arbetskamrater då han bjöd hit dem i december då deras julbord hastigt avblåsts. Dessutom har jag en flaska av det fina bubblet som Gunilla S bjöd på på min 40-årsfest (Kronovalls vinslott tirage) att erbjuda.

Hallonpannacottapaj

hallondessert

Julia tål inte choklad så bra (annars en given ingrediens i alla favoritefterrätter) så jag försöker att snegla mot frukt och bär istället. På Tasteline hittade jag ett festligt men enkelt recept på Hallonpannacottapaj (jag själv hade kallat det cheesecake) och det är förstås deras fina bild som jag lånat också. På Ica Maxi fanns färska hallon att dekorera med.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Gott, gott, GOTTTTTTTT!!!! Vilka lyckliga gäster du måste ha!!

Avocadofyllda körsbärstomater lät ju rätt pilligt...

2010-03-23 @ 13:10:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0