Stora IKEA-dagen

Som jag redan tidigare berättat överraskade Peter mig genom att vilja skaffa gardiner till vårt matrum. Vi har levt utan tidvis, fast på julen har vi tagit fram röda fina, och ett tag hade vi vita glesa 60-talsgardiner på sommaren också. På sommaren blir spaljén utanför som en vacker grön vägg, så det har funkat bra. Peter driver frågan mycket ljusinsläpp ganska hårt, så jag som föredrar mysigt och inreda med textilier har resignerat.

Men nu har vi i alla fall skaffat justa upphängningar från taket som Peter borrade upp igår. Han köpte dem när jag inte var med och slog till på billiga panelgardiner samtidigt. Jag hade tänkt gå och spana i fina dyra gardinaffärer med sa OK - vi testar med dessa billiga då. Man kan behöva lite tid för att se vad man vill ha också. De blev faktiskt finare än jag trodde - partier av transparent tyg släpper igenom ljus på ett snyggt sätt. Peter vill fortfarande helst ha dem vid sidorna för att inte skymma fönstren.

Det var jag som klippte till gardinerna och skruvade fast dem i sina hållare, efter att ha limmat dem på lister. Inte fullt så enkelt som Katarinas gardiner häromdan.

Hela rummet

Här har jag dragit dem för högraste fönstret och lämnat altandörren fri:

Högra sidan

Inte nog med detta - Malin har nu fått en loftsäng.

Så här hade hon det innan - i den söta juniorsängen som jag och mina bröder + Julia och Katarina sovit i efter spjälsängen:

Gamla sängen

Peter vinkelslipade först av 25 cm på benen för att hon skulle få rum under taket. Sen skiftade vi resårkärnor - Kata fick en nyköpt lite fastare och Malin Katas gamla. Hon är så lätt att det inte gör något att den är nerlegad. Sen kan man ju föreställa sig att det nån gång ska kissas i sängen. Då vore det retsamt att behöva kassera ny resårkärna.

Loftsäng

Sängen är 90x200 cm så en vuxen kan sova där också. Man misstänker att utrymmet under kommer att bli en fin koja framöver... finns ju särskilda tyger till det dessutom.

Sen kom vi på att vi hade glömt köpa madrassskydd till resårkärnorna (Katas behövde bytas) och jag som hade cykling på agendan beslöt mig för att cykla till IKEA. På ditvägen cyklade vi igenom Vintrie, som Victoria mycket riktigt uppmärksammade. Hem testade jag en annan väg närmre Lindeborg men det var lite mer trafik och inte så trevligt. Motvind dessutom. Jag hade Malin där bak (för att Peter skulle få jobba ifred med gardinerna) och IKEA-inköpen, även en  hel del från matavdelningen, så det var lite tungt. 10 km ToR.

Katarina fick ibäddat sina nya lakan och har det nu väldigt blommigt! Hon önskar nu även att få klä en kudde (med volang) av gardinrester.

Blommig värre

Så, än mer ett IKEA-hem!

Kommentarer
Postat av: Marie A

Så fint ni fått! Synd att vi inte pratat möbler. Jag har en likadan loftsäng till salu.... Kram Marie

2010-03-20 @ 11:56:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0