Primtalens ensamhet

Lästips!

I fredags när jag hämtade Malin hos min mor, sa Mor: "Vill du läsa en riktigt bra bok?" och innan jag hann svara "Men gärna snabbt" för den ingår i hennes bokklubb och hon vill såklart byta den snarast mot ytterligare en upplevelse. Förresten är det väldigt bra att ha en högkonsumerande mor vad gäller böcker - jag blir alltid serverad de mest läsvärda. Så jag kastade mig över Giordanos debut Primtalens ensamhet - vilken underbar titel, för övrigt! Jag läste ut den igår kväll för att kunna returnera den idag, då föräldrar och svärföräldrar kom på födelsedagskaffe. Svärmor hade med sig en underbar tulpanbukett och ett paket som jag såklart kände var en bok... och, ja, ni har redan gissat - samma bok! Hon hade läst den och recenserat för Bibliotekstjänsts räkning.

Jag tyckte att det var en riktigt läsvärd bok som skildrar personer utanför normen på ett bra sätt. Ibland är det så skönt att vara vuxen och ha lämnat de otäcka tonåren bakom sig. Jag gillar också att den utspelar sig i Italien - lite roligt med andra miljöer än de vanliga och hjärtat klappar ju lite extra för Italien. Tyckte bara att slutet saknade en tydlig riktning men det var kanske typiskt för boken.


Kommentarer
Postat av: Nillan

Har också precis avslutat den här boken och ska byta ut den mot ny imorgon. Tycker också att den är bra, men också hemsk! Man vill hela tiden hoppa in och säga till huvudpersonerna att de har andra valmöjligheter. Precis som i livet kan man ju uppleva sig ha endast ett alternativ, men det är sällan eller aldrig sant, men kan kan behöva hjälp att se. Då är det så frustrerande att stå bredvid och maktlöst se på hur människor med massor av möjligheter olever sina liv - jobbigt!

2010-03-15 @ 20:18:04
Postat av: Ingrid

OJ, vad spännande, en bok som plötsligt poppar upp på allas läppar. Häftigt.

2010-03-15 @ 22:32:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0