Mineralsmink!Jag var tills helt nyligen foundation-oskuld men är nu redo att ta ett steg in i mogenheten. Jag hör redan missnöjesyttringar, i stil med Julias "Nu tycker jag att det där med ditt utseende går för långt, Mamma" men jag tar risken.

Den gulliga June på Junes hudvård (på Fridhemstorget) får ju lov att vaxa ögonbryn och överläpp åt mig och nu senast frågade hon oskyldigt "Vilken sorts foundation använder du?". Förra gången frågade hon när jag sist fått en ansiktsbehandling och jag svarade "För mer än 40 år sen". Jag fick ju erkänna att jag aldrig köpt nån foundation för jag tycker att det är ganska fult på andra på nära håll. Då var June listig och bjöd mig på en provsminkning. Hon säljer bara id:s fina mineralsmink och det kändes lyxigt när hon tog på foundation och blusher. Först tyckte jag att det såg lite mjöligt ut men hon utlovade att så snart pulvret förenats med min kroppsvärme skulle det bli så snyggt. Och det blev det! Jag har såna där fula ytliga blodkärl som trollades bort och jag såg faktiskt fin och len och ung ut i huden ända till kvällen.

Så jag förstod att jag fick investera i lite mineralsmink (ja, det kostar en arm men ska räcka i åratal). Nästan lyckligast är jag över borsten som känns som en kattsvans. June insåg vilken novis jag är och skickade med en instruktions-dvd som jag försökte se i morse innan sminkning. Jag orkade inte se mer än 7-8 minuter och då hade instruktören inte ens sminkat färdigt första modellen av tre. Det viktigaste var att begripa att man skulle skaka ut lite lite smink i locket och doppa borsten i det, och sen skaka av borsten. Det blev ändå ganska fint.

Men fåfängan går inte riktigt hand i hand med cykelutmaningen - typ varannan dag blir det hafsigt sminkat i vanlig ordning... Men i morgon - ska det sminkas igen!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jo det är precis vad det gör, går ihop! Man kan vara både och. Du är en skön blandning av sunt förnuft och osunt "skit samma". Det är det som gör dig så speciell och jag vill nog också ha sådan där foundation snart. Jag missar lite av den typen av vardag som kommer upp hemma. Det händer inte här.

You rule Karin, antingen du är cykelsvettig eller nysminkad. Kram.

2010-03-10 @ 11:35:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0