Lyxhelg på Ystad Spa

Härligt, härligt att vara tillbaka på Ystad Spa (ej att förväxla med Ystad Saltsjöbad). Jag firade ju min 40-årsdag där med stora tjejgänget för nästan prick ett år sedan.

Nu var det distriktsmöte med LC där med start 9.30 på söndagen. Smarta Victoria kom på att man kunde åka dit dagen innan och bubbla i jacuzzin och få lite skön massage och en massa god mat. Sagt och gjort! Vi hade väl hoppats på att några av de andra klubbisarna skulle hänga på men det blev bra såhär också. Victoria och jag pratar ju inte så ofta längre, till skillnad från när vi jobbade ihop, så lite catching up behövdes.

Catharina, grattis för att ha fått lämna vidare DO-ansvaret även om jag vet att du tyckte att det var kul.

Helgen innehöll flera guldkorn men jag nöjer mig med att redovisa två:

Vädret på lördagen - snacka om vårkänslor! Solen sken från en klarblå himmel, havet låg vackert framför fötterna på oss där vi promenerade utmed strandpromenaden, och efteråt när vi pustade på en bänk, tog vi till och med av os jackorna en stund. I de ögonblicken kommer Dan Hylanders hesa stämma osökt upp i mitt huvud "Vackra sol, e de du? Jag har glömt hur du ser ut..." Efterlängtad är den i alla fall!

Idag, efter distriktsmötet var Polisens informatör Eva-Gun Westford inbjuden som föreläsare. Hon bjöd på sång, skratt, anekdoter  och humor, blandat med bråddjupt allvar, var personlig och medveten på samma gång. Hon pratade nonstop i en timme och berättade om allt från hur det var att vara nyutbildad kvinnlig polis på 70-talet till hur det gick till att evakuera svenskar ur brinnande krig i Beirut för något år sedan. Hon imiterade skånska bönder, Göran Persson, stockholmska sommargäster lika bra som hon var sig själv. Får ni chansen att höra henne prata för en grupp nån gång, så missa inte det! På TV ser man henne titt som tätt men då spelar hon inte ut hela sitt register (kanske hon inte gjorde idag heller). Hade människan startat ett politiskt parti, en religion eller en handarbetsförening hade jag blivit medlem på studs! Så impad var jag!

Johan F, vad roligt att du besöker min blogg! Jag tror inte jag har så många killar som läser fast från början trodde jag att jag skrev bloggen för två av mina bröder, Mats och Johan, men de är visst aldrig här...

Kommentarer
Postat av: Fru C

Härligt med spa. Kommer det fler chanser hänger jag på. Sönderstressad som jag är. Att jobba på ett litet företag med siktet inställt på fast anställning kräver sin energi så lite påfyllning behövs snart...

2010-03-07 @ 20:09:03
Postat av: Catharina

Jag önskar att jag också hade kommit på idén att åka till Ystad på spa i lördags kväll! Låter jättemysigt!Det är skönt att ha hittat en efterträdare och jag är säker på att Jenny kommer att bli en jättebra DO! Men jag lämnar inte över förrän den 1 juli. Jag har gjort mina klubbesök och haft DM. Ev kommer jag att åka på något mer besök, men då är det bara för at jag själv vill och för att det är en kul aktivitet... men jag har inte jättemycket tid över i vår eftersom jag startat samtalsgruppen i kyrkan och det är lite andra aktiviteter där som jag ska vara med på.Att vara DO har varit (och är) jättekul! Jag har gjort mycket kul, träffat många trevliga tjejer. Och jag har haft ett trevligt gäng omkring mig både i HS och ordförandetjejerna, som är dom jag har mest kontakt med. Undrar vad jag ska göra nu hela hösten?!?! hahaJa, visst var Eva-Gun helt fantastisk! Vilken kvinna! Jag och familjen har varit med i två av Wallanderfilmerna och vi träffade på henne där när hon var med på inspelningarna.Jag har varit jättenervös inför mötet, men allt gick bra och Ystadtjejerna har varit så trevliga att samarbeta med. Luften gick lite ur mig igår kväll och jag slocknade kl 21 och sen sov jag som en stock ända tills imorse när kl ringde. Det blir väl så när det varit mycket och när det sen är över så slappnar man av...Nu ska jag fortsätta planera för kvällens samtalsgrupp... jag har inte hunnit det innan eftersom allt fokus legat på DM.Kram Catharina

2010-03-08 @ 14:09:49
Postat av: Ingrid

Jag hör att jag verkligen missade något som inte var med på distriktsmötet. Inspirerande föredragshållare är det bästa som finns, det ger SÅ mycket ny energi! Jag skulle också velat vara med på Catharinas stora dag, jag är säker på att hon klarade allt galant!

Johan blev glad för tillbakamedling!

2010-03-10 @ 11:31:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0