Klockan 21.37

Karin Alfredsson

Jag har lärt känna en ny författare, Karin Alfredsson. Jag tycker att det är smått fantastiskt att jag aldrig upphör att hitta nya läsvärda stjärnor på bokhimlen.

Jag laddade hem (legalt, naturligtvis, från Ljudboken.se) Klockan 21.37 när jag skulle iväg någonstans för att jag gärna vill vara garderad med något att fly verkligheten/ta bort störande ljud med på flyg/buss/tåg. Jag valde boken egentligen för att det var Katarina Everlöf som läste - hennes röst är så skön att lyssna till (på grund av henne tycker jag att Liza Marklunds böcker är mycket bättre än vad de eg. är), men också för att historien verkade spännande. Nu blev det aldrig läge att lyssna på resan och jag har istället haft ljudboken som morot för att cykla till jobbet. Jag får bara lyssna när jag cyklar. Detta medförde ett ofrivilligt avbrott om 3 månader (!) då cykling var närmast omöjligt pga snö och is. Men nu har jag äntligen hört klart!

Boken var mycket bättre än jag vågat hoppas och jag ska nu se till att komma över de andra också i samma serie. Det mest intressanta var skildringen av dagens Polen, med starka katolska krafter, famliljeliv med helt andra traditioner än våra mm. Spänningen var närvarande hela tiden och man visste ju att något slags katastrof skulle inträffa 21.37.

Klicka gärna på filmlänken på Adlibris sajt för att höra vad författaren själv berättar. Intressant!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Ännu ett bra boktips från dig Karin! Du är verkligen en bokslukare av stora mått!!

Är du inte lite orolig när du cyklar och lyssnar samtidigt?

2010-03-23 @ 13:08:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0