Fredagskväll med nya vanor?

Först: Tack för all ivrig påhejning av cykelinköp! Känns bra. Lutar åt att tänka som Marie säger; som en premie efter 1000 cyklade km. Och kul att du fann en anledning att titta in här, kusin-Tina!

I kväll, då: Nu ska jag inte göra sken av att det här är den nya stilen som ska hållas för alltid. Men idag hade jag och Peter bestämt att ta en cykeltur innan middagen. Barnen utfodrades först.

Peter har såklart en massa bra turer i sitt huvud. Jag är tyvärr hopplös att komma ihåg vägar så jag skulle aldrig kunna cykla om den på egen hand även om jag försökte. För första dagen den här veckan tog jag bilen till jobbet; av flera skäl. Turen gick till Klagshamn i alla fall, och tog ca 1½ timme och var 24 km. Känns ganska bra faktiskt. Kanske läge att dra på cykelbyxor nästa gång - lite öm i skrevet... Peter hade naturligtvis full utrustning med reparationskit, cykelkläder, cykelskor som man klämmer fast och vattenflaska. Jag själv tog mina vanliga joggingbyxor, walkingskor och regnjacka mot vinden. Först provade jag en av Peters 3 proffscyklar men vände hem och bytte. Inte min stil att sitta dubbelvikt och framåtlutad - tantcykel rules!

Sista halvmilen hallucinerade vi om vinet och maten - härlig 3-rätters från Kalk. Praktiskt nog var förrätten tapastallrik och den mumsade vi på medan kycklingen, fylld av mozzarella & pesto blev varm i ugnen, tillsammans med potatisgratängen. Rödvinssås till. Efteråt, äppelpaj med vispgrädde. (kan påpeka att det som serverades i personalmatsalen idag - fläsknoisetter med potatisriv+bacon, skysås + bearnaisesås, toppat med räkor inte verkade sämre. Själv hade jag bokat sallad - varför??)

Julia har åkt på något kristet läger över helgen så Katarina gick med på att passa Malin medan vi var ute. De var ute på lekplatsen tillsammans med 2 av Katas killkompisar nästan ända tills vi kom hem. Så när vi kom hem, hade Malin just börjat kolla på sin film där uppe. Detta innebar att Peter och jag fick äta vår goda middag på tu man hand med noll tjatter från 3 döttrar som slåss om uppmärksamheten. Det var trevligt som omväxling, men bäst är det ändå när alla samlas kring bordet.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hade ni bestællt take away från Kalk? Vad læckert! Och så hærligt med gemensam cykeltur som uppværmning!

Jag sitter nu i launchen på Katrup. Vi steg upp mer æn arla och kørde hit, før att snart flyga till Østersund.

Damen i incheckningen var supersur. Jag tror det var før att vi hade en skidvæska som vægde mycket mer æn den fick. Det ingick bara att vi fick ha med oss ett par skidor tydligen. Dærfør kostade det extra. Vi knorrade inte ens om det, men hon inkallade en extra man och talade om "nu ska du minsann høra hær". Då sa jag faktiskt "men ær det något problem, vi får væl bara løsa det med ett smil, vi steg upp kl 4 i morse och har kørt hit, så alla kanske ær trøtta, men det ær væl bara att tala om vad vi ska gøra eller betala så gør vi det, så bare smil". Typ.

Sedan var hon något trevligare. Servicebranchen, vad ær det?? :-))

2010-03-28 @ 11:15:04
Postat av: Karin Själv

Nya, lite kaxigare Ingrid, I like. Servicemänniskor ska just vara serviceminded! Ha en härlig vecka - kanske rapport på en fin blogg nära mig?

2010-03-28 @ 16:53:38
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0