Testa nya saker

Normalt sett tycker jag att facit på en riktigt bra dag är när man har testat något nytt eller lärt sig något man inte kunde innan.

Men dagens nya upplevelse kunde jag gärna vara utan - jag var kallad till mammografi för första gången. När min kompis hade det så svårt med sin bröstcancer tänkte jag kräva undersökningen så snart jag hade fyllt 40, men det blev liksom aldrig av. Men nu är det gjort i alla fall och det var just ingen lustfylld upplevelse (som om nu någon trodde det) - aldrig har mina bröst sett så patetiska ut som när de nu plattades ut under plexiglaset.

Sköterskan var rar och upplyste om att det var vanligt att bli kallad till en andra koll efter första mammografin, då de inte hade något referensmaterial att jämföra med - man skulle alltså inte bli orolig i så fall.

Kommentarer
Postat av: Fru C

Jag var i Ystad i samma ärende redan i höstas. Kändes mest fånigt och imponerande hur de kan klämma fast halva mig, axel, gäddhäng, bröst och bilring i samma grepp! Jag tröstade mig med att botanisera i Lisas Skafferi ( http://www.lisas-skafferi.se )som låg intill. Så nästa gång blir det ännu mer att klämma ihop!!

2010-06-15 @ 22:20:12
Postat av: Ingrid

Jag oroar mig som du för att ingen kommer att kolla mig alls när jag är på flykt mellan olika länder. En av de sämsta sakerna med vårt liv, som t ex exemplifierades med Malins vaccination som jag skrev om. Man bör själv hålla reda på vad som ska göras och boka själv om man faller mellan systemen men det gör ju tyvärr inte jag...

Jag har inte hört någon som tycker det är varken trevligt eller skönt, men det är ju ändå bra och nu har du det gjort! Toppen!

2010-06-16 @ 08:35:54
Postat av: Catharina

Jag har nog hamnat någonstans mittemellan när dom ändrade ålder från 45 till 40 för jag har inte varit iväg på mammografi än... och det är ju inget jag läntar efter. Men samtidigt har jag en väninna som just nu är mitt uppe i behandling av bröstcancer, så jag känner att jag nog borde gå iväg...

Ska ta itu med det till hösten... då jag nog har lite mer tid över ;o)Kram Catharina

2010-06-16 @ 09:59:47
Postat av: Kitty

Du kan slänga ut barbie-handdukarna och köpa nya mjuka till mig o julia :D

2010-06-16 @ 22:34:02
URL: http://kittyland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0