Som natt och dag

Jag brukar förundras över hur vi har kunnat få två så olika döttrar; Julia och Katarina. De är verkligen som från olika planeter även om mycket förenar dem också.

I morse var ett sådant ögonblick som måste förevigas:

Julia, jag, Peter och Malin är i köket och rör oss kring frukostbordet - ingen är särskilt talför för klockan är inte ens sju, men det är ändå ett bra tillfälle att avverka visst informationsutbyte. (Katarina som har sommarlov sover förstås). Vi pratade lite om lördagskvällens restaurangbesök då vi ska fira mina svärföräldrars guldbröllop. Jag påpekade att det nog var ett bra tillfälle att klä upp sig. Julia undrar: "Kan jag ha min klänning från avslutningen?" "Självklart, den är ju jättefin" svarade jag. Klänningen fick Julia till sin konfirmation i åttan och då fanns absolut inga klänningar i hennes garderob. Den gick finfint att använda på skolavslutningen i nian också... och i år när hon gick ut ettan.

Julia för precis ett år sen

Men så Julias störtsköna kommentar: "Alltså det är ju helt perfekt - jag har en klänning som jag kan ha på sommaren och så en jag kan ha på vintern." (en liten svart silkig sak) "Och så en balklänning för riktigt festliga tillfällen". (köpt på tradera)

Jämför då med Katarina som behöver nya klänningar varje månad (och hon hinner använda alla sina kläder också). Hon har alltid behov av något nytt!

Som sagt, som natt och dag. Och nu säger jag inte att det ena är bättre än det andra (mer än för min plånbok då) - bara att det är olika!

Kommentarer
Postat av: Kitty

Men nu köper jag ju minst 50% av alla mina kläder själv, känns det som ;)

2010-06-18 @ 22:06:13
URL: http://kittyland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0