En otäck föraning

Igår råkade Peter ut för en olycka på en cykeltur. Han kom i full fart, släppte styret lite för att rätta till sin jacka och förlorade herraväldet över cykeln. Han kom hem efter att några bilister som sett honom vurpa, plåstrat om honom lite. Han fick hem cykeln men såg ganska eländig ut, med blod rinnandes ner för benet, söndersliten jacka och en hängande axel. Det var axeln som gjorde mest ont. Men jag hade lärt mig av Far, att om man kan lägga handen på motsatt axel är den inte ur led. Det kunde han, så vi kom överens om att han skulle vila bort det onda, efter ett varmt bad.

Nu blev det inte så, i morse kunde han inte ta sig ur sängen och var blek, illamående och svimfärdig. Jag ringde hem och väckte Far - ville mest veta om det var rätt att åka till Akuten direkt, och det var det. Men Far var snäll och åkte med honom dig så fick jag ta Malin till dagis (Peters vanliga uppgift) och mig själv och Julia till jobbet.

Men innan de kom iväg kom det riktigt otäcka för mig - jag fick hjälpa Peter att klä på sig - knäppa skjortan och trä på strumporna. Det kändes som att det var 30 år för tidigt eller nåt. Jag tyckte förstås synd om honom också som hade så ont, men känslan av att ha en hjälplös man var skrämmande.

Hur som, Peter blev röntgad och undersökt - ingen fraktur men troligtvis något muskel-/senfäste som var uttöjt eller av. Sjukgymnastik och smärtstillande ordinerades. Jag vet inte om det är tabletterna eller bara vilan som hjälpt honom för han verkar mycket bättre nu.

Och ni som tvekar på att använda hjälm fortfarande - ett skrapsår i pannan tyder på att även huvudet slog i marken. Utan hjälmen tror jag inte att han varit hemma från sjukhuset.

Nåväl, i kväll väntar en... just det... cykeltur för mig och Victoria! Men vi cyklar lagom fort och håller i styret!

Kommentarer
Postat av: Fru C

Hälsa Peter. Vad skönt att det inte var värre ändå.

2010-06-21 @ 21:16:14
Postat av: Ingrid

FY vad ruskigt!!! Vilken tur att han verkar vara på bättringsvägen och att det inte blev värre än det blev! Bra att någon tog hand om honom när det hände! Usch, bra att du påminner om cykelhjälm...

2010-06-23 @ 11:15:02
Postat av: Catharina

Hej Karin!Nä men usch va läskigt! Tur att det ändå verkar förhållandevis bra med honom. Så lätt hänt...Jag fick mig verkligen en tankeställare... jag cyklar nämligen utan cykelhjälm (den ligger på en hylla i garaget...).Kram Catharina

2010-06-24 @ 13:53:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0