Vinterlovsväder

Det är ju fantastiskt att den sista lediga dagen innan vardagen börjar på allvar kan bjuda på detta: Nyfallen snö och en blek sol. Det är ovanligt i Malmö! Bilden nedan tog Peter strax innan jul när han var ute med Malin - den gången valde hon snowracern istället. Men jag lånar den, för fick inte med kameran själv idag.

Malin på snowracer

Jag har varit ute på en lång promenad med pulkaåkning med Malin och jag känner mig nu som en Hitler-mamma. I vårt välmående bostadsområde väntar många länge med att skaffa barn, och när ungarna väl kommer, blir det ofta ganska tätt mellan dem, och det finns inga gränser för hur mammorna (mest) kan anstränga sig för dem. Inte en enda mamma var i 25-30-årsåldern utan de flesta verkade äldre än jag (hemska tanke), ofta med en skock ungar att serva. Jag sa redan innan vi gick hemifrån: "När vi kommer fram till kullarna är det du som ska åka, Malin, och det är du som drar pulkan upp för kullen när du åkt." Inga problem. Men de andra mammorna for som illrar upp och ner för backen för att hjälpa även så stora barn som 8-åringar att dra pulkan upp, sätta ungen bekvämt i pulkan och sen putta dem i precis rätt riktning. Helst ska hon stå där nere och ta emot också men inte ens dessa supermammor kan klona sig. Det blev nästan skrattretande där jag stod ensam på toppen och tittade på dem, och på min egen unge som klarade sig helt själv (såklart) och även fattade att hon skulle hålla till kanten när hon släpade upp pulkan. Det känns som att vi gjort något rätt åtminstone i sådana lägen. Framför allt var Malin själv så glad och nöjd och oberoende.

Hej Lotta, kul att du också hälsade! Jag har inte sett att det hänt så mycket på dina bloggar, så jag gissade att du hade fullt upp med din business? Fast just idag såg jag lite nya gran- och bokhyllebilder :-). Båda tjejerna gillade Sherlock Holmes men så är det också väldigt sällan som de inte är nöjda med en biofilm. De är ganska mycket allätare! Våra Disney-biljetter är också till den 19:e så jag ska spana efter Isabel!

Victoria, jodå, jag vet att säsong 3 av MadMen är på gång! Men även om jag är sugen på att kasta mig över boxarna hinner jag nog inte se dem innan dess! Annars är det just att inte behöva passa en tid på TV som är det jag gillar med att ha tillgång till boxarna. Kommer gärna och fikar och beundrar huset när som helst!!

Ingrid, nä, jag köpte pusslet på det fina konstmuséet i Florens. Det var 540 bitar och precis lagom - lite mycket himmel kanske. Collision var jättebra och välspelad - inte många lyckliga människoöden, dock. Jag gjorde som du nu, hängde glatt upp de sena julkorten och ska låta dem finnas kvar ett tag.

Nu tar de andra sysslorna vid - tvättmaskinen, skjutsa Kata till Kockums Fritiden, ordna lite lunch och sådär.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

500 bitars pussel är faktiskt de bästa. Alla kan vara med och de blir klara inom rímlig tid. Jag tyckte också att ert var lite för många områden med likadana färger...

Skönt att få känna sig som en bra mamma ibland, eller hur. Det är ju allt för ofta som man kan känna motsatsen, men man får väl tänka på det där med att man är en "good enough-mum" och inte döma sig själv för hårt.

2010-01-07 @ 11:57:05
Postat av: Catharina

Du gör ju precis helt rätt! Jag springer inte heller upp och ner med barnen i pulkabacken (även om jag skulle behöva det för motionens skull, haha)Jag tror på att barnen mår bättre av att få göra saker själv och inte bara bli uppassade... dom får det nog svårare senare i livet om allt serveras på silverfat och dom inte har behövt anstränga sig.Nu när Moa börjat skolan så tycker jag att alla andra mammor är så unga...När jag fick Moa så var vi en föräldragrupp (som faktiskt fortfarande håller ihop) på 6 mammor som var väldigt olika i sätt och ålder. Jag är äldst tillsammans med en annan mamma och den yngsta är 15 år (!!!) yngre än oss... men vi har ändå så trevligt tillsammans och kan lära oss av varandra. När vi var mammalediga så träffades vi varannan vecka och nu är vi glada om vi hinner träffas varannan månad! Men vi har alltid trevligt när vi träffas och nu när barnen är lite större så kan vi sitta i lugn och ro och prata och prata FÄRDIGT!Skönt att det inte bara var du som var nöjd utan även din dotter!Vi saknade inte alls snön på Teneriffa utan var fullt nöjda med sol, 24 grader varmt och en stor pool att svalka oss i ;o)

2010-01-11 @ 15:46:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0