Upprättelse Middagsfrid

Jag har varit en mycket flitig förespråkare av Middagsfrid och har värvat flera vänner till att prova på. Vi har haft dem i över ett år nu och har verkligen upplevt en förbättrad kosthållning.

Men, de senaste leveranserna har vi inte varit nöjda med - det har varit flera inte särskilt goda middagar (t ex hemgjorda fiskbullar som smakade betydligt sämre än burkfiskbullar) och jag tycker också att det har varit alldeles för kort datum på råvarorna. Jag tycker att maten från dem ska vara lite fräsch eller fräschare än den jag kan gå och handla själv. Vi får vår leverans efter middagen på måndagar och det brukar krävas att man lagar de första 4 rätterna ti, ons, to, fr om man inte vill frysa in råvarorna. Jag vill ha lite frihet där och det gör absolut inget om någon rätt spiller över till veckan efter då vi lagar mat efter eget huvud. Priset togs förra leveransen då dubbelrätten skulle göras på falukorv, och tydligen hade det varit leveransproblem med kvalitetskorven. I stället fick vi en jättekorv på över ett kilo från Tulip med endast 50% kötthalt och flera tillsatser och E-nummer - något som Middagsfrid normalt tar avstånd ifrån. Kommer de med korv, brukar det vara t ex Ingelsta Kalkons kvalitetskorvar. Självklart har jag förmedlat missnöjet och beträffande korven ska nästa faktura reduceras med kostnaden för kvalitetskorven (jag kastade den groteska jättekorven).

Jag har nog inte varit ensam om mina klagomål, för den här veckan kom goda rätter och lång hållbarhet - toppen! När jag packade upp kassarna igår såg allt så fräscht och fint ut som jag vill att det ska vara.

Idag blir det en favoritfiskrätt som vi haft innan: Citronkolja i olivolja. Sedan väntar Pannbiff med stekt lök, potatis, morötter, broccoli och rårörda lingon, efter det Asiatisk kalkongryta från en finfin kalkonstek (2 middagar) och till sist Ungspannkaka med stekt portabellosvamp.

Som lite bonus fick vi även fina frukter till fruktsallad i leveransen: En jättepomelo (en fantastisk citrusfrukt), 2 kiwis och ett granatäpple. Jäg är redan sugen så det blir nog som efterrätt till fisken! Ser inte så spännande ut nu, men vänta bara... Dessutom fick vi tips på hur man bäst får ut kärnorna ut granatäpplet + filéerna ur pomelon utan hinnor. Eller så anlitar man Youtube. Det där med sockret är dock helt onödigt - det är en underbart söt frukt, i alla fall om det står Honey på den. Lite pyssel men helt klart värt besväret! Och för granatäpplet finns lika fina tips - alltså har ni inte sett detta innan och tycker att granatäpplen är jobbiga? Voilà!

snart - fruktsallad

Och så här fin blev den färdiga salladen som gillades av alla:

färdig!

Kommentarer
Postat av: Catharina

Jag är jättekänslig när det gäller mat. Det ska vara superfräscht annars slänger jag det. Jag kan stå längelänge i grönsaksdisken och välja innan jag blir nöjd... likaså får det inte ha för kort datum när jag köper nåt... och absolut inte vara öppet hemma mer än maxmax en vecka, sen åker det i slasken. Min käre make tycker att jag kastar alldeles för mycket mat, och det gör jag säkert, men jag vill att det jag stoppar i munnen ska vara fräscht!Med tanke på vad du skrivit, hur jag är och hur kräsna vi är så hade nog inte matleveranser varit något för oss... Men jag har ju lyxen av att ha bl.a. matplanering och matlagning som mitt "jobb".Nu ska jag röja köket efter 4 barn som ätit mellanmål.Kram Catharina

2010-01-19 @ 15:59:41
Postat av: Anonym

Så härligt med en förändring till det bättre. Salladen ser jättegod ut!

Åh vad jag älskar den versionen av Somewhere over the rainbow som var till den där skalfilmen!! Men det var ett väldans jobb för att skala den där pummelon.... följde du instruktionen och hur hamnade du på den filmen? Hänvisade Matfrid dit?? Åh så kul med den lilla Tupperwareburken på slutet, kunde just tro att den präktiga skalaren hade en sådan.

2010-01-20 @ 14:29:03
Postat av: Ingrid

Det var jag som skrev förra inlägget. Internet kraschade, kommentaren räddades, men inte mitt namn.

2010-01-20 @ 14:30:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0