Tjugondedag Knut

Hur står det till med julgranarna? De är väl utkastade?

Jag gissar att de flesta gjorde som vi; tog bort dem förra helgen men kanske sparar lite ljusstakar och stjärnor i fönstren? För visst är det mysigt med det milda ljuset?

I år tycker jag dock att det är ovanligt uthärdligt vad gäller mörkret - antar att det är en kombination av snö och hög himmel. Jag har dock inte cyklat på länge, mer än korta sträckor - innan jul var jag hostig i flera veckor, och sen tycker jag att väglaget har varit lite otäckt.

Katarina gjorde en jättevurpa i en korsning i morse och kom hem innan vi hade hunnit gå, med smutsiga kläder, ömma knän och sned cykel. Men Peter drog cykeln rätt och jag tröstade lite, så kom hon iväg igen. Jag har dock plågats av det hela förmiddagen, tänk om hon hade blivit påkörd. Till saken hör att hon kände sig hängig i morse och vi tvingade iväg henne ändå (Katarina är otroligt morgontrött och är ofta ovillig till att lämna sängen och provar lite olika symptom för att slippa gå).

Men jag är redo för lite plusgrader och vårlökar i rabatterna, fågelkvitter. Får väl vänta ett tag till.

Kommentarer
Postat av: Fru C

Hos oss varar julen fram till påska, eller åtminstone till helgen.

2010-01-13 @ 21:30:56
Postat av: Ingrid

Stackars Kata! Jag minns hur jag vurpade i halkan två gånger som barn/tonåring. Inte kul! Hoppas att hon inte hade ont när hon kom hem?

Vi har slängt ut/plockat bort det mesta. Ovanligt tidigt för att vara oss. Min mamma sa igår att hon skäms för att hon inte plockat bort allt, för det har alla grannar gjort. Det är något med den generationen. Hon menar det verkligen och jag tycker bara att hon inte ska bry sig över huvud taget. Så mitt tips var att bara sätta ned stakarna på golvet till de hinner ta bort dem och så ser inte grannarna dem... Ja ja. Tyckte mest det var kul att hon ens sa att det var ett "problem". Annars är hon bara världens bästa mamma :) .

Vår och värme? Gärna. Ljusare dagar? Ännu hellre!

Trevlig helg!

2010-01-15 @ 10:06:27
Postat av: Catharina

Hej Karin!Jag brukar kasta ut julen helgen innan Knut, men det gick ju inte i år :o) Så jag började på det i onsdags och då tog jag det som man såg utifrån (åldern?!? hahaha) ljusstakar och stjärnor i fönstren, sen har jag plockat tomtar och änglar och krubba och packat ner i kartonger (har kanske för mycket?!). Idag är det granens tur att bli tömd. På söndag kommer Lions och hämtar den och det tycker jag är helt fantastiskt att bara lägga ut den på uppfarten och sen försvinner den. Verkligen värt 30 kr!Dags att ge mig på granen innan lunch och hämtning av barnen, hem för snabb mellis, till tennis i Svedala, köra barnen till farfar och ikväll är det samkväm med kyrkans personal, nya och gamla fullmäktige och kyrkvärdar. Blir nog trevligt :o)Trevlig helg! Kram Catharina

2010-01-15 @ 11:14:05
Postat av: Lotta

Usch, stackars Kata. Hoppas hon inte blev för skrubbad.Vi kastade ut granen den 4e när vi möblerade om och blev otåliga att bli helt klara.

Fast stjärnorna är kvar i fönstren ett tag till.Vi försökte få granen kastad förra sophämtningen, men de ville inte ta den. Vi får göra ett nyt försök nästa vecka.

2010-01-15 @ 12:56:43
URL: http://www.lattemama.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0