Till Ingrid och alla andra

Jag inser att bara det där "alla andra" låter lite malligt - jag har ju en väldigt liten trogen skara läsare, och en ännu mindre skara trogna kommenterare. Både Catharina och Fru C, även kallad Bisonhäxan (men inte länge till) utmärker sig, på ett positivt sätt, men du, Ingrid tar ändå första priset! Bara idag fanns det 10 nya kommentarer från dig!

Dock får jag be er uppmärksamma att jag hade några minuter av glans, då min blogg måste ha poppat upp på blogg.se eller något, för på en liten stund kommenterade 3 sedan innan okända personer hos mig! Fast jag vet inte om de läste något vidare - det känns nästan som att de bara kopierade samma text som de använt på andra bloggar. Nu vill jag poängtera att jag är även glad för sällankommenterare, men jag skulle bli glad om ni som är här varje dag ibland sa "Hej!" eller "Hur tänkte du nu?" eller nästan vad som helst. 

Så nu ska jag bemöta några av dina kommentarer!

Först - hur är det i sjukläget - fick Linnéa också svininfluensan?? Har ni andra, utom Malin då, klarat er?

Thailändska lyktor på nyårsafton! De var så tjusiga och majestätiska. Nu har du något att se fram emot nästa nyår - man kan bara hoppas att det får fäste och helt konkurrerar ut traditionella fyrverkerier. För mig känns det lite i hjärtat när de stiger upp, för jag förknippar dem fortfarande med första gången jag såg dem - när offren för Tsunamin uppmärksammades. Här kan du själv se hur vackra de är:

Thailändska lyktor

Det där med Johans födelsedag utan presenter var verkligen uselt, men jag hade haft väldigt fullt upp med en massa annat för hans skull... om det nu duger som ursäkt. Du har ju själv ett juldagsbarn så du vet hur trist det är för dem! När Johan var liten firade vi honom 25 juni istället. Nu gav jag honom 2 uppsättningar fina cykellampor (som han behövde men inte hunnit skaffa, och det finns inte i Ecuador) i efterskott. Egentligen tänkte jag spara en av mina julklappar till honom till födelsedagen, men så plötsligt hade jag rimmat på båda (vi som inte skulle byta klappar vuxna emellan, men dessa var verkligen oansenliga och praktiska). Vi är i allmänhet ganksa dåliga på födelsedagar, jag och mina syskon. Och jag blir sämre för varje år!

Nej, jag vill inte vara slav under traditioner på julen, utan känna mig fri att göra hur jag vill, och även undvika att skapa en massa vanor som blir till "lag" för att det ska räknas som en riktig jul. Jag ser det runtomkring mig hela tiden, att kraven och förväntningarna tar överhanden, och man inte ger sig tid att njuta och bara göra det som är roligt. Sen kan det ju hända att något år blir helt annorlunda beroende på omständigheterna och då vill inte jag att det ska kännas som att det inte var en bra jul.

Malin älskar också schack! Det är Morfar som har lärt henne, och hon spelar väl ganska fritt än så länge. Det är nog något magiskt med pjäserna, deras namn och egenheter som triggar fantasin. Men man behöver inte upptäcka det som litet barn - man har hela livet på sig. Själv slutade jag spela schack när jag var ca 13 år och blev slagen av en 6 år yngre bror...

Det där med summeringen av året som gått, det var kanske lite ovanligt att dra upp också det som varit tungt. Jag kände medan jag skrev, att nu ska väl nästa år bli jäkligt på riktigt så att jag får äta upp att jag klagade på 2009. Jag är ju i grunden positiv, men ibland känns det som att man rör sig lite i motvind. Det för då det goda med sig, att de bra stunderna (som absolut överväger) blir ännu mer intensiva. Jag tror att du och jag har varit inne på detta tema innan - Mörkret som ger glädjen djup (Märta Tikkanen).

I morgon ska jag fota fågelbordet när det är dagsljus när man är hemma (slutar 12). Gissar att det blir utan fåglar :-)

Det där med att skriva in en kod för att kunna kommentera visste jag inte om! Konstigt. Jag får titta om någon inställning har ändrats, eller om det är en policy som ändrats från Blogg.se:s sida. Det är inget jag har gjort medvetet i alla fall!

Jag har redan ett nytt blogginlägg i huvudet - det ska handla om karma.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Wow, ett blogginlägg nästan bara tillägnat mig. Jag känner mig smickrad och nu är jag här igen :-)) .

Jag är kodbefriad igen! Jag uppfattades nog som okänd efter så lång tid, men mitt senaste inlägg passerade utan kontroll. Puh.

Jag vet precis vad du menar. Vi har en granne hemma som läser vår blogg varje dag och T kommenterar i princip aldrig, men nu senast hade han gjort det och jag blev jätteglad. Det krävs verkligen inte mycket, ett "hej, kul att höra hur ni har det" räcker långt.

Jag tycker inte alls att det var varken dumt eller ovanligt att prata om de jobbiga bitarna som varit under ett år. Det är ju så livet är och ALLA vi som känner dig vet ju att du är en OTROLIGT positiv person som tänker massa kloka tankar och då blir det reflektioner om både lätt och svårt. Bara positivt tycker jag!

Jag är inget fyrverkerifan, men tycker ändå det vort trist om de konkurrerades ut helt av lyktorna, men så har jag ju inga stackars lidande djur heller. Jag tycker mest det är jobbigt att barnen snart närmar sig att vilja skjuta själva och hittills har jag stått på mig om att åldersgränsen gäller, men det gör inte alla i vårt "gäng", så det komplicerar förstås.

Johan är säkert HELT nöjd med att inte få alltför mycket att släpa med hem så kanske är den bästa presenten att inte ge något :-) .

Vi vet inte ännu vad det är Linnéa har. Hon har hög feber och hosta, men vi har inte gått till någon doktor ännu, kanske är det dags imorgon...

Slav under traditioner är inte bra, men några traditioner är trevligt, det är väl att hitta den perfekta balansen för alla inblandade som är utmaningen. ALla har olika krav och förväntningar och jag är inte så tuff som du på att markera mina egna revir, även om många i min omgivning skulle hävda motsatsen. Ja ja.

NU ska jag försöka skriva något på min egen blogg.

Stor Kram!

2010-01-04 @ 21:08:57
Postat av: Victoria

Och jag är ju här varje dag, eller nästan iaf...men ligger ofta på ett inte så skrivarvänligt sätt (typ med datorn balanserandes på ett knä och högerhanden använder jag att luta huvudet i), plus att jag sällan har nåt intressant att tillföra. Guess what, nu är det snart fredag!!! :-)

2010-01-04 @ 23:23:42
Postat av: Katriina

Hello Karin

Have to say that I agree with your thoughts about Christmas and all the preparations. We had two friends here a night before and they left night after Christmas. All that cleaning and preparations made me mad. We followed all the traditions with food. AND.... On Christmas eve I was so tired that I had hard time to follow the discussion and could not participate at all. I just sat. No fun.

Now that they are done gone.... no sweeping and cleaning.... I just relax

2010-01-05 @ 11:51:51
URL: http://aitikarhu.vuodatus.net
Postat av: Catharina

Hej igen :o)Jag fastar idag (dags att ta dom sista 7 kg nu!! och då inleder jag med två dagars fasta)... så jag orkar inte göra så mycket annat än att sitta vid datorn och läsa ikapp era bloggar och börja förbereda mig för DM i mars, det är snart dags att skicka ut kallelsen.När jag läser Bisonhäxan tänker jag på mitt gamla jobb då jag jobbade med Bison, men det är kanske ett helt annat Bison... även om jag vet att ni kör eller har kört på vårt Bison :o)Jag kommer nog inte upp i 10 kommentarer idag, men jag ska jobba på det ;o)Där jag firade nyår på landet såg vi inga lyktor, men svärfar hade sett flera stycken i lilla Anderslöv. Jag håller mig gärna inne när raketerna avfyras och det gör även mina barn.Jag tycker absolut att man i en summering ska ta upp både kul och jobbiga saker... så är ju livet!Jag fick också skriva in kod när jag kommenterade innan jag åkte... men inte nu.Vi hade inte så många måsten denna julen då vi firade den på VÅRT sätt! Vi åt det vi tycker är gott av julmaten och skippade resten... vi tog det väldigt lugnt hela dagen och kände att vi njöt av att det var julafton. Jag bad om att få ha assistent till min mamma även om vi inte brukar ha det utan hoppar in som assistenter själv. Mamma hade en jättetrevlig tjej från Kosovo med sig och hon tog hand om mamma på bästa sätt så jag kunde koncentrera mig på annat och inte oroa mig för att ta hand om mamma också (oj vad det lät negativt... men omständigheterna är som dom är!)Nu ska jag läsa nästa inlägg om karma, låter spännande bara på ordet! Jag läser nämligen dina inlägg i rätt ordning :o)Kram och vi hörs snart igen ;o)

2010-01-11 @ 15:31:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0