Sol, vind och vatten (och is)

Badsugen, någon?

Peter, jag och Malin tog en promenad utmed Sibbarp i vintersolen. Särskilt Peter behöver solljus för att må bra. Jag medger att jag inte njöt så mycket av blåsten men solen var uppiggande! Dock hade inte ens jag doppat mig från bryggan ovan. Men jag blev inte mer avskräckt än att jag gick in och hörde på kallbadhuset om det var fritt vatten (det var det). Jag vill aldrig mer bada i upphackat hål, sen jag rivit mig blodig på kanterna av ett sådant för ett par vintrar sen. Kanske att det hinns med ett kallbad i morgon. Men det inleds i så fall med bastu!

Det var spektakulära syner där is och vatten möttes.

Is på Sibbarp

Malin tyckte att det var mycket kul att bryta istappar och kasta i vattnet. Slickning ingår.

Nybrutna istappar

Det fanns massor av fåglar i vattnet och på land såg man sega tanter - en som gick med rollator i snön; en annan som stakade sig fram på skidor.

Fågelliv

Nu brukar inte vi bada i barnviken (äckligt stillastående vatten!) men det känns ändå lite lustigt att man kan promenera på den:

Barnviken

I förmiddags var vi en stund i kälkbacken i Tygelsjö tillsammans med Ludvig och hans familj - sen blev vi inbjudna på trevlig fika hos dem. Och nu är Peter och Malin på Öresundsdammarna och åker skridskor - allt för att få ut det mesta av dagsljuset.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vilka vackra bilder och vilken härlig vinterdag!

2010-01-25 @ 10:57:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0