Medan nagellacket torkar

Jag har alltid sett mig själv som ganska ointresserad och dålig på skönhet och smink, men inser att jag med åren förändrats, och det är nu mer regel än undantag att jag sminkar mig och jag börjar så smått upptäcka nya produkter - dvs något annat än kajal och mascara som kom hem till mig redan i åttan eller så... Fick mitt första riktiga smink av Sofi på 14-årsdagen - en mycket snygg grå kajal som alltid fått följa mig (ja, färgen då, fast idel nya pennor förstås).

Kanske har det något med åldern att göra - att jag helt enkelt behöver lite smink för att se ut som den ålder som jag känner mig...

Mitt senaste fåfängeområde är ju naglarna - efter att jag först ganska motvilligt lät Pippi bygga naglar av mina små nerbitna stumpar innan midsommar är jag nu snarare hooked.Det är nu minst en månad sen sist och naglarna behöver verkligen fixas. Jag lät dem behålla en, när naglarna var nymålade, snygg vinröd färg från Nyår ända tills idag, och har bara bättrat på den. Nu var den faktiskt ganska klumpig. Medan jag såg på MadMen (del 4, säsong 1) i kväll tog jag bort det vinröda och ersatte (efter tv-stunden) med riktigt rött och lätt skimrande lack. Jag inser att jag behöver träna lite på att lägga på lacket snyggt, men det är bra att det finns nya saker att bli skicklig på! De är nu också onödigt långa, men på tisdag ska de uppdateras.

Färgen Tobago från Mavala

Jag erkänner att jag känner mig ganska ytlig när jag skriver det här inlägget, men ytlig på ett tjusigt sätt. Värsta problemet är annars att jag tycker att långa iögonfallande naglar kräver en del av uppenbarelsen i övrigt, typ snyggt hår och klackar. Pippi försöker lugna mig med att mina naglar inte är värst extrema och är inte alls förvånad över att inte alla människor undrar hur jag fått så långa naglar.

Mitt favvoställe att läsa om smink är helt klart Malin Cronas sminkblogg på dn.se. Hon skriver kul och bjuder verkligen på sig själv! Hon är själv rätt oglamourös på ett juste sätt. En läcker feminist, typ. Fler sådana önskas! Och ni kan se att jag ställde en fråga i kommentarfältet; hann knappt klicka på "skicka" så hade jag ett svar. Service!

Det jag själv nyligen införskaffat och är såååå nöjd med är en ögonprimer - ögonskuggan sitter där den ska hela dagen! Själv föll jag för (låter precis om att jag gjorde något aktivt val, när det i själva verket var den enda lediga disken på Åhléns, och jag inte kunde hitta Urban Decay's variant från Malin Cronas blogg) Clarins Instant Light. Mycket praktisk där primern matas ut i penseln när man vrider längst ner.

Här kan ni även läsa om en riktig mirakelprodukt , som jag till och med lyckats övertala en ögonfransfixerad väninna att köpa, diskretion en hederssak, med samma fantastiska resultat.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Haha, jag tänker precis tvärtom...att om åtminstone naglarna är snygga kanske den slarviga hästsvansen och trista outfiten inte gör nåt. Läckra! När jag tittar på mina egna som har gått sönder av flytt och packning inser jag att jag kanske borde avlägga det där besöket hos Pippi snart.

2010-01-10 @ 22:31:11
Postat av: Ingrid

Jag älskar detta "ytliga" inlägg som uppdaterar mig inom det område jag lägger absolut minst prioritering på. Läser jag ett magasin läser jag ALLT från pärm till pärm UTOM sminktipsen. Jag har inte ro till det. Jag känner att jag också borde börja sminka mig regelbundet snart för att rädda det som räddas kan av ett hyfsat intryck, men jag skjuter på det in i det längsta. Kanske hösten med jobb igen blir startskottet... Jag vet ju att rätt smink kan göra underverk och jag sminkar mig någon gång ibland, men jag gör nog ungefär som jag gjort de senaste 20 åren. Primer har jag aldrig hört talas om, men det låter ju bra! Ska jag också pröva.

Håller helt med dig om naglarna, man blir som en helt annan människa med snygga naglar! Rör sig annorlunda och känner sig snyggare. Jag håller med Viktoria om att jag tycker de kan kompensera resten av bristerna man har en dålig dag, så jag tror inte du behöver känna press på att hela du måste vara tiptop jämt bara för att dina naglar är det. Även om du är det :) !

2010-01-11 @ 09:41:15
Postat av: Madde

Ytligt med smink, nej det tycker jag inte.

Får det en att känna sig piggare och bättre så är det bra. Det är det första jag gör på morgonen, först kaffe, duscha och sen smink. Även under sjukhustiden så var sminket med. Tänk så mycket man kan dölja, mörka ringar under ögon, röda flammor i ansiktet, påsarna under ögonen :-)

Det är upp till var och en hur mycket eller lite smink man vill ha men jag själv mår mycket bättre om jag sätter på mig "mitt ansikte"

Jag kanske tillhör den ytliga skaran när det gäller smink :-)Dina naglar är superfina.Kram Madde

2010-01-11 @ 10:17:40
URL: http://www.ludvigonora.blogspot.com
Postat av: Fru C

Jag tror det är ett ålderstecken. Även jag har fått ett ökat intresse för kosmetika. Inköp av dylikt brukar annars ske med 10-årsintervaller, men jag handlade puder och sånt där man döljer mörka ringar under ögonen med härom månaden. Läppstiftet är minst 15 år gammalt... Hårtoning är också allt mer frekvent använt, och inte döljer det de gråa mer än en vecka eller så, och vem lurar man?

2010-01-11 @ 22:08:22
Postat av: Catharina

Hej igen :o)Ett kul inlägg att läsa även om aldrig sminkar mig. Jag har köpt massor av bra saker och i mina färger... men det blir aldrig av att jag använder dom. Jag drog en väninna med mig på sminkkurs (eller vad dom kallade det) och hon följde snällt med även om hon sminkar sig fint varje dag och alltid har gjort, det var för många år sen och då tänkte jag att klart jag ska sminka mig för jag blev ju jättefin... men nej...Vi ska nog på bal i mars och då ska jag kanske lägga på lite färg i ansiktet och på naglarna, för att matcha resten av outfiten... måste hyra klänning en sån dag (nåt som jag heller aldrig använder, trivs bäst i mina jeans :o) )Det enda jag sköter är mitt hår och jag får det färgat med jämna mellanrum när jag är hos frisören.Nu är det dax att hoppa i säng... jättehungrig!!! Jag har bara druckit idag och ska göra det imorgon också. Pulver 5 gånger, 2 koppar te och 2 liter vatten. Tänk vilken omställning för stackars magen som i en vecka nu vant sig vid massor av mat då vi ätit inclusive-mat 3 gånger om dagen, god mat och massor av frukt och grönsaker... och så ingen mat idag :o( Men jag ser mig själv smalare i bikini på stranden till sommaren, så står jag nog ut?!?!?Kram Catharina

2010-01-11 @ 22:31:31
Postat av: Sofia

SÅ snyggt Karin!!!! Högsta betyg av nagelexperten (det måste man va efter 11 år med akrylnaglar).....

Tack för julkortet förresten

/tjockisen ;) Sofia

2010-01-12 @ 17:21:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0