Småfåglar

Jag fick ett fågelbord i julklapp som Peter föredömligt satte upp direkt (inte för att jag inte hade kunnat, utan för att Peter ofta har önskemål om hur sånt ska göras, och då kan han göra det själv).

I förrådet fanns sedan innan småfågelfrön som vi genast la ut. Men inga fåglar besökte, så då tog jag till upphackad djupfryst kokosnöt (som jag i ett svagt ögonblick gick med på att handla för att Malin ville - naturligtvis ville ingen ha kokosmjölken eller nöten). Inte heller det hjälpte. Så fort jag kastar ut vita kanten från parmaskinka på marken kommer skatorna farande - inte helst dem jag vill locka.

Men idag, äntligen, efter en vecka kom både talgoxar och blåmesar! Undrar om det var kylan (-10 och kallare) som lockade fram dem, eller om de bara hittat dit nu? Lite senare kom skatorna och nappade till sig kokosnötbitarna men struntade i fågelfröerna.

Jag tyckte i alla fall att det var jättekul att se fåglarna!

Som ni märker är jag lite svältfödd på underhållning... men dagens roligaste punkt var annars lång promenad i solen med 2 kompisar och sen en kopp kaffe efteråt. Imorgon är det vardag igen; åtminstone för en dag, för tisdag är bara halvdag och onsdag ledig. Det svåraste blir nog att komma ihåg att handla bullar för jag har kökstjänsten.

Kommentarer
Postat av: Fru C

Jag håller med. De små sakerna, som djurlivet, piggar upp. Jag läste intressant artikel i tidningen som jag gärna delar med mig av. Den stärkte mig.

http://kb1red.publicus.com/article/20100102/KRISTIANSTAD/701029989/1159/&/Ta-huvudrollen-i-ditt-eget-liv

2010-01-03 @ 17:48:54
Postat av: Ingrid

Vardagen är här. Barnen började skolan idag, en är sjuk, Rikard glömde mobilen hemma (jag körde dit den), tvättmaskinen snurrar. Yes, here we go again :-) . Kan du inte visa en bild på holken (med eller utan fåglar)?

Nu har jag läst ikapp ALLT och det var väldigt roligt!

2010-01-04 @ 16:02:11
Postat av: Catharina

För många år sen fick jag ett fågelbord i julklapp av svärmor. Vi satte upp det utanför köksfönstret med fin utsikt bakom och tänkte njuta av fåglar där när vi satt och åt... men vi bor granne med en åker i sydväst läge = det blåser ALLTID! så det dröjde inte länge innan det blåste sönder. Fröna vi fick till fågelbordet låg i garaget och det kom möss dit och gnagde på det...Det var min inte alltför positiva erfarenhet av ett eget fågelbord :o)Kollar dig om du läser / hittar kommentarer på gamla inlägg :o)

2010-01-11 @ 12:54:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0