Moderna Museet

Jag får erkänna att jag först inte fattade varför Sydsvenskan tjafsade så mycket om Moderna Museet - för mig en Stockholmsföreteelse, men sen när jag samtidigt såg bilder som påminde väldigt mycket om Rooseum, började jag inse att det nog var något som skulle ske i Malmö... och mycket riktigt invigdes muséet på Annandagen.

Idag var jag i alla fall där, och det var trevligt. Trevligast av allt var sällskapet, Gunilla W. Vi passade på att gå på en liten introduktion och fick höra om muséet och om konstnärerna. Lokalerna var jättefina och den ena konstnären, belgaren Luc Tuymans, kunde jag tycka om.

Instant

Den andra konstnärens, Astrid Svangrens, verk, var för mig helt obegripliga, typ nerkletade speglar med tunna tygstycken över. Dessutom fanns det en samlingsutställning, Spektakulära tider, med blandade 60-talsverk ur Moderna Museets samlingar.

Mest intressant var nästan annars att kolla in de andra besökarna, en brokig skara. Det var mycket folk där = ett bra tecken. Efteråt fikade vi några mycket goda hemgjorda spanska bakelser i det kombinerade fiket och shopen, som rymdes i den nybyggda orange kuben.

Framöver ska de ha särskilda visningar för barn med verkstad efteråt - ska se om jag får till det någon gång.

Kommentar: I min värld borde Moderna museet stavas Moderna muséet, men jag fogar mig snällt efter muséets eget val.

Kommentarer
Postat av: Catharina

Låter spännande med visningar för barn... det ska jag hålla utkik efter. Vi är alldeles för dåliga på att göra kulturella utflykter med våra barn.Och själv unnar vi oss inte sådana besök i vardagen då vi är iväg mycket ändå...

2010-01-18 @ 09:29:15
Postat av: Ingrid

Vad kul att det händer något på gamla Rooseum!! (Oj, två utropstecken där...) Jag håller med dig om stavningen med apostrof. Är det en filial till Sthm eller? Vi går på museum då och då med barnen, framför allt när vi är på semestrar.

2010-01-18 @ 16:32:20
Postat av: Ingrid

Måste kommentera utställningen också. Jag har också svårt för om det är alltför "modernt" eller konstigt, så jag hoppas att det inte bara blir sådana utställningar.

2010-01-18 @ 16:33:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0