Kedjebrev

Ibland får man kedjebrev; oftast så knäppa virusvarningar att man inte fattar att någon, ens om man är över 70 år, ingen nämnd, ingen glömd, kan tro att det är sant. Ibland är de rörande eller upprörande; som det där med barnet som kidnappades och klipptes på nya IKEA, åter ingen nämnd, ingen glömd. Någon enstaka gång, typ 1 på 100, har kedjebrevet något så  rart i sig att jag känner mig sugen att skicka det vidare, och belastar några vänners inkorgar. Det brukar ofta vara något om livslång vänskap som jag triggar på.

Jag blir alltid lite besvärad men känner att jag måste upplysa avsändaren om att hon (för det är oftast tjejer som skickar kedjebrev till mig) gått på en fint. Men nu har underbara Lisa Förare Winbladh kommit med ett inlägg som man kan använda som svar, kanske. Fast det kanske ändå gör ont på avsändaregot? Jag känner själv (som så många gånger förr) att det är tur att jag inte är med i FB.

För den händelse att ni inte orkar läsa alla kommentarerna till hennes inlägg (just nu 51 - så många har hon väl aldrig fått när det handlat om mat och smaker??) så får ni den roligaste serverad av mig här - det är en Nils som har skrivit det:

***
Mitt senast kedjebrev fick jag igår:
ADVARSEL! Hvis DU FAR EN MAIL MED beskjed OM Å DRA TIL HELVETE: IKKE GJØR DET! DET ER EN LUREMAIL OG DET ER KJEMPEVARMT DER OG DER ER folka DRITSURE! Kopier OG LIM INN OG ADVAR ALLE ANDRE! Kjempealvorlig.
***

Tack för alla kommentarer om allt möjligt! Lika roligt varje gång!

Kommentarer
Postat av: LisaFW

Åh, jag blev kallad underbar. you made my day!!!

2010-01-18 @ 19:55:29
URL: http://matalskaren.taffel.se
Postat av: Ingrid

Fantastiskt roligt!!!!! Oj, nu kom det där med många !!! igen...

Jag är usel på att engagera mig i kedjebrev. Några gånger vill jag men det blir inte av för jag fixar inte att prioritera in det bland allt annat. Sorry.

Jag har inte ens noterat att de är "falska"...

2010-01-19 @ 10:55:52
Postat av: Catharina

Jag är också jättetrött på all skit som skickas runt på mial! Ibland tror jag att vissa inte har något att göra på sina jobb... när det står i ämnesraden att svara eller liknande så blir det delete-knappen direkt! Ofta ska man skicka till ett antal personer och den som skrev det, och då svarar jag avsändaren och kastar det sen. Men inser efter att ha läst inlägget du hänvisade till att jag är för snäll :o)I julas fick jag ett riktigt kedjebrev med posten. SUCK!!! Jag fick en lott och skulle sen skicka lotter till 4 andra personer. Har det någonsin fungerat?!?! Jag har fått alla möjliga konstiga kedjjebrev genom åren med klistermärken, strumpor och annat. Inte nog med att jag inte vill ha det, jag måste ju dessutom skicka tillbaka "presenten" jag fick med brevet...Kram Catharina

2010-01-19 @ 15:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0